Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών, με συντονισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από όλα τα προγράμματα του Οργανισμού στην Ελλάδα. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν το ευρύτερο κοινό, καθώς και ομάδες πληθυσμού που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Τα Παιδικά Χωριά SOS, ως σημαντικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, δραστηριοποιούνται ενεργά για να διασφαλίσουν το δικαίωμα κάθε παιδιού σε ένα ασφαλές και φιλόξενο οικογενειακό περιβάλλον, δίνοντας έμφαση στην αποτελεσματική υλοποίηση και υποστήριξη προγραμμάτων που προωθούν τον θεσμό της Αναδοχής. Στο πλαίσιο αυτό, στις 20 Νοεμβρίου, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στηρίζοντας και προασπίζοντας τα δικαιώματα του παιδιού, με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση ημερίδων, παρουσιάσεις βιβλίου και εργαστηρίων, δράσεις ευαισθητοποίησης σε κεντρικές πλατείες, καθώς και ενημερώσεις σε Δημοτικά σχολεία.

Στην Αθήνα, στις 20 Νοεμβρίου, από τις 12:30 έως τις 18:30, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS διοργανώνουν, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Γνωρίζω - ζωγραφίζω τα δικαιώματά μου», η οποία θα περιλαμβάνει δημιουργικά μουσικοκινητικά και βιωματικά εργαστήρια και περίπτερα ενημέρωσης για μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν και να μοιραστούν αυτήν τη σημαντική εμπειρία. Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις εδώ.

Τα Παιδικά Χωριά SOS προασπίζονται ενεργά το συμφέρον των παιδιών που στερούνται το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον τους, μέσω προγραμμάτων και επεμβάσεων, προσαρμόζοντας τις δράσεις τους σε διεθνείς προδιαγραφές. Με έμφαση στην ποιοτική φροντίδα σε οικογενειακό περιβάλλον, μεταφέρουν την τεχνογνωσία που διαθέτουν επιδιώκοντας την αποϊδρυματοποίηση της φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν με αποφασιστικότητα το έργο τους για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών, με στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει με ασφάλεια, αγάπη και σεβασμό.

Ας κάνουμε μαζί τη διαφορά, στηρίζοντας το έργο των Παιδικών Χωριών SOS για ένα ασφαλές μέλλον για κάθε παιδί.

Γινόμαστε μέρος της αλλαγής που χρειάζονται τα παιδιά μας για ένα καλύτερο αύριο.