Η Κρητικοπούλα Άννα Ντουντουνάκη μάς έκανε υπερήφανους, καθώς πριν από λίγες μέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πεταλούδα και το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25άρας πισίνας, υψώνοντας την ελληνική σημαία στο ψηλότερο βάθρο. Η πανέμορφη αθλήτρια έγινε viral όταν ξέσπασε σε κλάματα την ώρα που ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στη Ρουμανία. Η ίδια μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» για τη μεγάλη επιτυχία της, τα δάκρυά της και γιατί χρειάστηκε να επισκεφθεί ψυχολόγο.

Πώς αισθάνθηκες που πήρες το χρυσό στα 50 μέτρα πεταλούδα στο Οτοπένι της Ρουμανίας;

Είμαι σίγουρα πάρα πολύ χαρούμενη. Είναι το πέμπτο μου μετάλλιο σε πανευρωπαϊκό 25άρας και ήρθε έπειτα από δύο πολύ δύσκολες χρονιές για μένα. Το 2021 είχα πάρει το χρυσό στο πανευρωπαϊκό της 50άρας στη Βουδαπέστη. Μετά το χρυσό ένιωθα μεγάλη πίεση, ήταν δύσκολο να διαχειριστώ την επιτυχία αυτή. Ήταν δύσκολο να το διαχειριστώ ψυχολογικά και είχα σταματήσει να απολαμβάνω αυτό που έκανα. Το γεγονός ότι κατάφερα να ξεπεράσω όλο αυτό το άγχος που ένιωθα, ιδιαίτερα ενόψει της ολυμπιακής χρονιάς, είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα για μένα, για να μπορέσω να πετύχω τους στόχους που έχω θέσει για το 2024.

Διαβάστε ακόμη: Άννα Ντουντουνάκη στο parapolitika.gr: Ζω το όνειρό μου - Ήθελα να ακούσω ξανά τον εθνικό ύμνο (Εικόνες και Βίντεο)

Ντουντουνάκη: Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να δω κάποια πράγματα διαφορετικά


Χρειάστηκε να πας σε ψυχολόγο για να διαχειριστείς το άγχος;

Ναι, πήγα σε ψυχολόγο, γιατί δεν μπορούσα να σκεφτώ κάποια πράγματα καλύτερα. Συνεχίζω τις συνεδρίες, με έχουν βοηθήσει πολύ γενικότερα στη ζωή μου. Απλώς πιστεύω ότι σε αυτή τη ζωή πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τον εαυτό μας. Η ψυχοθεραπεία με βοήθησε να δω κάποια πράγματα διαφορετικά.

Ντουντουνάκη: "Πιέστηκα πολύ τη χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς, έλεγα "δεν αντέχω άλλο"


Ποια ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στη ζωή σου μέχρι σήμερα;

Η πιο δύσκολη στιγμή για μένα ήταν μετά τους Ολυμπιακούς του 2022. Ήταν η χρονιά μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες που πιέστηκα ψυχολογικά και σωματικά επειδή μαζεύτηκαν πολλές διεθνείς διοργανώσεις λόγω της αναβολής τους για τον Covid και κάπου πιέστηκα πάρα πολύ. Δεν ήξερα πώς να το διαχειριστώ. Έλεγα: «Δεν αντέχω άλλο, θέλω να τελειώσει η χρονιά».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος;

Ο επόμενος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Ντόχα του Κατάρ, τον Φεβρουάριο του 2024.

"Ήταν το πρώτο μετάλλιο στο οποίο ήταν παρόντες οι γονείς μου"


Έγιναν viral τα δάκρυά σου την ώρα που έπαιζε ο εθνικός ύμνος.

Ήταν ένα αποτέλεσμα έπειτα από πολύ καιρό, πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια με τον προπονητή μου Τάσο Καράμπελα. Είδαμε να αποδίδει η προσπάθειά μας. Παράλληλα, ήταν για πρώτη φορά οι γονείς μου στις κερκίδες - το πρώτο μετάλλιο στο οποίο ήταν και εκείνοι παρόντες στις κερκίδες.

Πού αφιερώνεις το μετάλλιό σου;

Αυτή τη φορά θα το αφιερώσω σε μένα, γιατί έχω αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου για να πάει καλύτερα η φετινή χρονιά.

Προσωπική ζωή έχεις;

Έχω προσωπική ζωή και γενικότερα όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσα να κρατήσω μια ισορροπία, αλλά φέτος έχω ζητήσει απ’ όλους τους ανθρώπους που είναι γύρω μου να με στηρίξουν και να με κατανοήσουν.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

Ο Σάκης Ρουβάς και η Άννα Βίσση. Μου αρέσουν τα ’90s.

Μικρή τι ήθελες να γίνεις;

Έχω τελειώσει τη Νομική Σχολή Αθηνών. Η μητέρα μου είναι δικηγόρος, την έβλεπα από μικρή και τη θαύμαζα. Παράλληλα, όμως, πήγαινα κολυμβητήριο και το αγάπησα, μου άρεσε πάρα πολύ.

Έχεις καταγωγή από τα Χανιά και έχεις μεγαλώσει εκεί. Σου λείπει η Κρήτη;

Μου λείπει η Κρήτη. Μου λείπουν, αλλά για όσο διάστημα κάνω πρωταθλητισμό, δεν μπορώ να είμαι εκεί μόνιμα.

Θέλεις να κάνεις οικογένεια;

Όσο καιρό κάνω πρωταθλητισμό, δεν είναι προτεραιότητά μου, δεν το έχω στο μυαλό μου, αλλά κάποια στιγμή θα το ήθελα.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime