Τα lounges είναι το μόνο απολαυστικό μέρος ενός αεροδρομίου -μαζί με τα καταστήματα. Αχανείς διάδρομοι, άβολες καρέκλες και πολύ έντονο φως. Πρόχειρο φαγητό και πολλούς καφέδες, ειδικά αν πρόκειται για πτήση που έχει καθυστέρηση.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά στον άχαρο χώρο των αεροδρομίων. Αυτή που είναι για λίγους, αλλά είναι πραγματικά απολαυστική. Τα lounges της πρώτης θέσης στα περισσότερα αεροδρόμια έχουν ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να χαλαρώσεις. Ήρεμη μουσική, φανταστικούς καναπέδες, καθαρές τουαλέτες και γρήγορο Wi-Fi.

Τα πολυτελή σαλόνια της πρώτης θέσης θυμίζουν τις περισσότερες φορές σαλόνια πεντάστερων ξενοδοχείων ή ακόμα και σπα. Εξαιρετικός σχεδιασμός, μπαρ πλήρως εξοπλισμένο και χουχουλιάρικοι καναπέδες ολοκληρώνουν την εικόνα των σύγχρονων lounges, που ανεβάζουν την αξία ενός αεροδρομίου.

Δείτε τα πέντε πιο πολυτελή lounge αεροδρομίων στον κόσμο:

1. Air France La Première Lounge

View this post on Instagram

A post shared by Jacob Molin (@jacob_molin)

Το σαλόνι Air France La Première Lounge βρίσκεται στο αεροδρόμιο Charles de Gaulle του Παρισιού και ενσαρκώνει τη γαλλική κομψότητα και φινέτσα. Το lounge είναι προσβάσιμο αποκλειστικά στους τυχερούς ταξιδιώτες που ταξιδεύουν με τη La Première και έχουν ανταπόκριση μέσω CDG. Μόλις οι επιβάτες κατέβουν από το αεροπλάνο, τους υποδέχεται ένας σοφέρ που τους μεταφέρει στο σαλόνι. Ο χώρος χωρίζεται σε δύο δωμάτια: έναν ανοιχτό χώρο για εργασία ή χαλάρωση και ένα μικρότερο δωμάτιο με βελούδινους καναπέδες για χαλάρωση.

2. Swiss First Class Lounge

View this post on Instagram

A post shared by John (@john_narcissistic)

To lounge της Πρώτης Θέσης της Swiss είναι όπως ακριβώς θα το περίμενε κάποιος. Με τη σφραγίδα και την πολυτέλεια της ελβετικής εταιρείας, ο άνετος χώρος και οι εξαιρετικές υπηρεσίες κάνουν την αναμονή αξέχαστη. Αν είστε φίλος του κρασιού, μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 1.000 ετικέτες, αν πάλι προτιμάτε το ουίσκι, 200 μπουκάλια είναι εκεί για να βρείτε το αγαπημένο σας.

3. Turkish Airlines Lounge

Το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης άνοιξε πριν από τέσσερα χρόνια και έχει ήδη κλέψει τις εντυπώσεις. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας αυτής οφείλεται και στα δύο lounges για όσους ταξιδεύουν με business θέση ή είναι κάτοχοι Miles&Smiles.

Ιδιαίτερα στυλάτοι χώροι, στους οποίους ξεχωρίζει το καλό φαγητό. Ειδικές θέσεις για όσους θέλουν να εργαστούν, πολυτελή εστιατόρια και ένα χώρος με χαμηλό φωτισμό και αναπαυτικούς καναπέδες για όσους χρειάζονται έναν υπνάκο.

4. American Express Centurion Lounge

Το American Express Centurion Lounge στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο φημίζεται για τις εξαιρετικές υπηρεσίες και τις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις του. Η αίθουσα αναμονής υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέκταση για να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό ταξιδιωτών και διαθέτει πλέον μεγαλύτερους χώρους εστίασης, πρόσθετες σουίτες και βελτιωμένες διατάξεις καθισμάτων.

Οι επισκέπτες μπορούν να γευτούν τις γαστρονομικές δημιουργίες του σεφ Ravi Kapur και να απολαύσουν μια εναλλασσόμενη σειρά τοπικών κρασιών στο μπαρ. Το Centurion Lounge είναι αποκλειστικά προσβάσιμο στα μέλη της κάρτας American Express με κάρτα Centurion ή Platinum, παρέχοντας μια απολαυστική εμπειρία για λίγους.

5. Virgin Atlantic Clubhouse

View this post on Instagram

A post shared by mv airport (@mv.airport)

Το Virgin Atlantic Clubhouse στο Διεθνές Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου αποτελεί την επιτομή της διασκεδαστικής και ευχάριστης ταξιδιωτικής εμπειρίας για την οποία είναι γνωστή η αεροπορική εταιρεία.

Η αίθουσα αναμονής διαθέτει ένα ευρύχωρο μπαρ, ιδανικό για να κοινωνικοποιηθείτε και να απολαύσετε δροσιστικά ποτά ή να απολαύσετε απογευματινό τσάι. Στις πρόσθετες παροχές περιλαμβάνονται ποδήλατα Peloton για μια γρήγορη προπόνηση, τραπέζια μπιλιάρδου και άνετα καθίσματα. Η υπαίθρια ταράτσα του Clubhouse προσφέρει ένα μοναδικό σημείο για να χαλαρώσετε και να παρακολουθήσετε την απογείωση των αεροπλάνων, προσθέτοντας στη συνολική γοητεία αυτού του lounge.

Πηγή:powergame.gr