Το TRX είναι η προπόνηση των star σε ολόκληρο το χρόνο! Τα τελευταία χρόνια πολλά γυμναστήρια το έχουν προσθέσει στις ασκήσεις του και ο κόσμος έχει ενθοπυσιοαστεί με τα αποτελέσματα. Πρόκειται για μια μία εναλλακτική μέθοδος προπόνησης, άκρως αποτελεσματική για τον ασκούμενο που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ..ενός ιμάντα!

Ο γνωστός personal trainer Νίκος Στρατίκης, ιδιοκτήτης του Reborn Training στην Λ. Συγγρού, εξηγεί τι ακριβώς προσφέρει το TRX στο σώμα μας, τα πλεονεκτήματα του αλλά και για ποιους ενδείκνυται!

«Το TRX, για να το πούμε απλά να το καταλάβουν όλοι, είναι ειδικά λάστιχα που κρέμονται από το ταβάνι του γυμναστηρίου και εσείς τραβάτε χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας. Είναι, δηλαδή, ένας τύπος άσκησης που χρησιμοποιεί τη βαρύτητα και το βάρος του σώματός σας, με σκοπό να αναπτύξετε δύναμη, ισορροπία, ευλυγισία, σταθερότητα κορμού και αρθρώσεων και συντονισμό, αυξάνοντας την οστική μάζα και αποφεύγοντας κακώσεις και τραυματισμούς»

zacmain_1677291a

Όσο για τα πελονεκτηματα του πολλά, όπως μας εξηγεί ο ίδιος:

Ανεξάρτητα προπονητικών στόχων, το TRX μπορεί να βοηθήσει αφού ελαχιστοποιεί το χρόνο άσκησης, δουλεύοντας όλο το σώμα και εναλλάσσοντας ασκήσεις σε δευτερόλεπτα.

 Είναι το είδος γυμναστικής που σου προσφέρει αύξηση μυϊκής μάζας

Βελτιώνει την αντοχή στη δύναμη

Βελτιώνει την ισορροπία κ την νεύρο μυϊκή συναρμογή

Φέρνει άμεσα αποτελέσματα σε όλους σε δύναμη κ γράμμωση κ αυτός είναι o λόγος που το προτιμούν όλοι οι διάσημοι

Στην γυμναστική με το ΤRX μπορούμε να ξεκινήσουμε με απλές ασκήσεις για κάποιον αρχάριο και να φτάσουμε σε πραγματικά δύσκολες ασκήσεις ,όπου κ ένας πολύ καλά γυμνασμένος θα δυσκολευτεί να τα καταφέρει

 

Ο Νίκος Στρατίκης