Αν είστε σε δίαιτα αυτόν τον καιρό και δεν έχετε δει αποτελέσματα, πριν απογοητευτείτε εντελώς, μάθετε ότι δεν είναι ακριβώς έτσι. Υπάρχει τρόπος να «ξεφουσκώσετε» εύκολα και γρήγορα.

Τα τρόφιμα που θα προτιμήσετε

Θα είναι κυρίως τρόφιμα πλούσια σε κάλιο, όπως:
-Τα φρούτα (πολύ κάλιο μας δίνει η μπανάνα).
-Τα λαχανικά όλων των ειδών (νωπά, στον ατμό ή ψητά), π.χ.μαρούλι, αγκινάρες, χόρτα, κολοκυθάκια, κρεμμύδι, καρότα, φασολάκια, μπάμιες.
-Τα μυρωδικά και τα βότανα, όπως το κάρδαμο, η ρόκα, ο μαϊντανός και το σέλινο.
-Οι πατάτες, κατά προτίμηση ψητές ή στον ατμό.

Επίσης, αν και δεν δίνουν κάλιο, αλλά ευνοούν τη δίαιτα, θα επιλέξετε:
-Ανάλατους ξηρούς καρπούς (σε περιορισμένες ποσότητες όμως, γιατί είναι θερμιδικά επιβαρυμένοι).
-Άπαχη πρωτεΐνη, που χορταίνει χωρίς να επιβαρύνει, όπως: ασπράδι αυγού, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, ψαρονέφρι, φιλέτο ψαριού, γαρίδες, ροδέλες καλαμαράκια.

Τα τρόφιμα που θα αποφύγετε

-Τις τροφές που σας φουσκώνουν. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η ντομάτα, τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, τα κρεμμύδια και τα γαλακτοκομικά. Τα τρόφιμα αυτά φουσκώνουν παροδικά -γι’ αυτό και πρέπει να τα αποφεύγετε τις ημέρες που θα βγείτε-, όμως καθώς αυξάνουν τις κενώσεις και τη διούρηση τελικά μειώνουν το βάρος.
-Τα έτοιμα και συσκευασμένα τρόφιμα που έχουν πολύ αλάτι, όπως οι κονσέρβες, κάθε είδος έτοιμου φαγητού και τα αρτοποιήματα (και το ψωμί).
-Τα λιπαρά κρέατα.
-Τα γαλακτοκομικά (κυρίως τα τυριά, που επιπλέον είναι αλμυρά και λιπαρά), επειδή για να μεταβολιστούν από τον οργανισμό χρειάζονται νερό σε τετραπλάσια ποσότητα από τη δική τους, οπότε και επιβαρύνουν το σώμα με κατακρατήσεις υγρών.

Τι να πιείτε

Προτιμήστε το νερό, αλλά όχι με το φαγητό, τους χυμούς, τον καφέ και το τσάι με λεμόνι (χωρίς ζάχαρη).
Αποφύγετε τα αναψυκτικά γιατί περιέχουν πολλή ζάχαρη και επιπλέον φουσκώνουν, τη σόδα επειδή περιέχει νάτριο, τα αλκοολούχα ποτά γιατί φουσκώνουν (ιδιαίτερα την μπίρα). Αν θέλετε να πιείτε αλκοόλ, προτιμήστε λίγο κρασί.