Την επιρροή τους στους χρήστες του Instagram εκμεταλλεύονται δεκάδες διασημότητες από τον χώρο του αθλητισμού, της μόδας, της τηλεόρασης και της μουσικής, καθώς ενισχύουν κατά πολλές χιλιάδες ευρώ τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς με κάθε τους ανάρτηση, προωθώντας διάφορα προϊόντα.

Σύμφωνα με έρευνα του ιστοτόπου Hopper, μέσα από τον οποίο μπορεί κανείς να προγραμματίσει τις δημοσιεύσεις του στο Instagram, «πρωταθλήτρια» των εσόδων από κάθε της ανάρτηση αναδεικνύεται η τραγουδίστρια και ηθοποιός Σελένα Γκόμεζ. Η 25χρονη, η οποία διαθέτει 123 εκατ. ακολούθους στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, εισπράττει περίπου 485.000 ευρώ από κάθε της διαφημιστική δημοσίευση.

Στη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης βρίσκεται η τηλεπερσόνα Κιμ Καρντάσιαν, η οποία λαμβάνει κατά μέσο όρο 441.000 ευρώ με κάθε διαφημιστική της ανάρτηση, η οποία εμφανίζεται στη ροή φωτογραφιών των 100 εκατ. ακολούθων της.

Τρίτος στη λίστα και πρώτος μεταξύ των ανδρών βρίσκεται ο Πορτογάλος αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος εισπράττει 354.000 ευρώ ανά διαφημιστική ανάρτηση, διαθέτοντας 104 εκατ. ακολούθους.

Τέταρτη, εισπράττοντας το ίδιο ποσό ανά δημοσίευση αλλά διαθέτοντας λιγότερους followers (95 εκατ.) βρίσκεται η πρωταγωνίστρια των ριάλιτι Κάιλι Τζένερ, την οποία ακολουθεί στην πέμπτη θέση η αδερφή της, η οποία κερδίζει 326 ευρώ ανά διαφημιστική ανάρτηση.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν η Κλόι Καρντάσιαν, η αδερφή της Κόρτνεϊ, η ηθοποιός, μοντέλο και τραγουδίστρια Κάρα Ντελεβίν, το μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ και ο αστέρας του ΝΒΑ Λεμπρόν Τζέιμς.