Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα το τελευταίο χρονικό διάστημα στο πώς θα είναι επόμενο iPhone της Apple.


Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Forbes, την περασμένη εβδομάδα, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τα τριμηνιαία εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς, λόγω των ισχυρών πωλήσεων iPhone, iPad και υπολογιστών Mac. Την επομένη της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Apple γνώρισε άλμα 6%, βοηθώντας τον Dow να ξεπεράσει τις 22.000 μονάδες για πρώτη φορά στην ιστορία.


«Μετά από το τελευταίο τρίμηνο, εκτιμάμε πως γρήγορα οι επενδυτές θα στρέψουν την προσοχή τους στο iPhone 8 αυτό το φθινόπωρο», σημειώνει σε note του ο αναλυτής της Drexel Hamilton, Ben White.


Η κυκλοφορία του νέου iPhone της Apple θα συμπέσει με τη δέκατη επέτειό του και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται είναι αυξημένες. Η Apple είναι γνωστό ότι δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό και τις λειτουργίες του νέου iPhone κι έτσι οι φήμες και οι εικασίες δίνουν και παίρνουν, για παράδειγμα ακούγεται ότι ενδέχεται να έχει καμπύλη οθόνη ή τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης.


Μάλιστα, πολλοί αναλυτές εκφράζουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόμο τον ενθουσιασμό τους. Και ο ίδιος ο CEO της Apple, Tim Cook, αναγνώρισε ότι γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το νέο iPhone.


Η εταιρεία απέρριψε τις ανησυχίες σχετικά με ενδεχόμενα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα του νέου iPhone που παραδοσιακά βγαίνει στην αγορά τον Σεπτέμβριο. Η Apple αναμένει έσοδα της τάξεως των 49 δισ. δολ. - 52 δισ. δολ. για το δ’ τρίμηνο, έναντι των εκτιμήσεων των αναλυτών για έσοδα 49,1 δισ. δολ.


Οι προβλέψεις της εταιρείας υποδηλώνουν πως οι φόβοι περί καθυστέρησης του λανσαρίσματος ή και περιορισμένης διαθεσιμότητας του νέου iPhone, μπορεί να ήταν υπερβολικοί, παρατηρεί ο Michael Olson, αναλυτής της Piper Jaffray.


Παράλληλα με τις υψηλές προσδοκίες για το νέο iPhone, ένα ακόμη σημείο - «κλειδί» για την Apple αποτελεί και ο τομέας υπηρεσιών που αφορά στις αγορές μέσω του App store, αλλά και των Apple Music, Apple Pay και iCloud. Στη διάρκεια του γ’ τριμήνου, τα έσοδα από τις υπηρεσίες αυξήθηκαν κατά 22% στα 7,2 δισ. δολ., καταγράφοντας ιστορικό ρεκόρ σε τριμηνιαία βάση. Οι μετοχές της Apple έχουν σημειώσει ράλι 38% φέτος.


Με πληροφορίες από Forbes