Δοκιμές για τον διπλασιασμό του ανώτατου ορίου των 140 χαρακτήρων σε κάθε «τιτίβισμα» πραγματοποιεί το Twitter, όπως ανακοίνωσε το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.
Στο πλαίσιο των δοκιμών, μικρές ομάδες χρηστών -οι οποίες θα επιλεγούν τυχαία ανά τον κόσμο- θα έχουν τη δυνατότητα να «τουιτάρουν» έως 280 χαρακτήρες, σε διάφορες γλώσσες.
Πάντως, σύμφωνα με τους New York Times, το BBC και το Reuters, προς ώρας δεν έχει ξεκαθαρίσει πόσες εβδομάδες θα διαρκέσουν αυτά τα τεστ και κατά πόσο το νέο όριο θα ισχύσει για όλους ανεξαιρέτως τους χρήστες στο μέλλον.

Στόχος του Twitter είναι να διευκολύνει τους χρήστες στην έκφρασή τους, ώστε να στέλνουν συχνότερα μηνύματα, καθώς επίσης να ενθαρρύνει νέους χρήστες να το χρησιμοποιήσουν.
Βάσει ερευνών που διεξήγαγε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί χρήστες δυσκολεύονται να «στριμώξουν» τις σκέψεις τους μόνο σε 140 χαρακτήρες. Ωστόσο, υπάρχει μια -όχι αμελητέα- φανατική μερίδα χρηστών που έχει αγαπήσει το Twitter ακριβώς γι'αυτό το διακριτό χαρακτηριστικό του: τις σύντομες αναρτήσεις.

Το Twitter, το οποίο ιδρύθηκε στο Σαν Φρανσίσκο το 2006 και έχει φθάσει τους 328 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, εμφάνισε ζημιά 116 εκατ. δολαρίων και μηδενική αύξηση χρηστών το δεύτερο τρίμηνο του 2017.