Το σημερινό doodle της Google είναι αφιερωμένο στην 25η επέτειο από την ανακήρυξη του Rafflesia Arnoldii ως σπάνιου φυτού της Ινδονησίας.

Το Rafflesia Arnoldii (Ραφλέσια) θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και πιο δύσοσμα λουλούδια του κόσμου.

Στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Ταϊλάνδης ανθίζει σε απρόβλεπτες στιγμές το τεράστιο λουλούδι, μοναδικό από κάθε άποψη. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν ορισμένα φυτά με μεγαλύτερη άνθηση οργάνων, όπως το titan arum και το talipot palm, το Rafflesia arnoldii κατέχει τον τίτλο του μεγαλύτερου άνθους στον κόσμο.

Η διάμετρός του μπορεί να φτάσει το ένα μέτρο και το βάρος του περισσότερα από 7 κιλά. Σε αντίθεση με τα περισσότερα φυτά, η ραφλέσια δεν έχει ούτε φύλλα, ούτε ρίζα, ούτε βλαστό, ενώ δεν κάνει ούτε φωτοσύνθεση.

Αναδύει μια βρωμερή μυρωδιά σάρκας που σαπίζει, γι' αυτό και ονομάζεται λουλούδι-πτώμα. Με όλες αυτές τις ιδιαιτερότητες, δεν είναι παράξενο που επί δύο αιώνες κινεί το ενδιαφέρον των βοτανολόγων.

Η γενετική ανάλυση του ραφλεσία, έλυσε το μυστήριο της προέλευσης. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ύστερα από εξέταση DΝΑ αποκαλύφθηκε ότι το ραφλεσία ανήκει στην οικογένεια των ευφορβιιδών που περιλαμβάνει φυτά όπως το καουτσουκόδεντρο και το ρικίνους.

Επίσης το Rafflesia arnoldii είναι ένα από τα τρία εθνικά λουλούδια στην Ινδονησία, τα άλλα δύο είναι το white jasmine και το moon orchid.