1. Wildflower Hall

Ινδία

Όσοι ψάχνουν κάτι διαφορετικό αυτό το καλοκαίρι και θέλουν να ταξιδέψουν αρκετά μακριά για να το βρουν, μπορούν να φτάσουν μέχρι την Ινδία και συγκεκριμένα στα βουνά της Σίμλα, όπου βρίσκεται το resort-spa, Wildflower Hall.

Σε υψόμετρο 2,5 χιλιάδων μέτρων, η θέα σου κόβει την ανάσα και το ξενοδοχείο παλιότερα χρησίμευε ως καταφύγιο. Τώρα αποτελεί το δικό σας καταφύγιο από τη ρουτίνα της καθημερινότητας…

2. Camargue

Γαλλία

Στο δέλτα του ποταμού Ρήνου, βρίσκεται μια όαση της Ευρώπης που δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο άλλα μέρη της Νότιας Γαλλίας.

Οι χρυσαφένιες παραλίες που φιλοξενούνται στις μεσαιωνικές πόλεις της περιοχής μαζί με τα ροζ φλαμίνγκος και τα λευκά πόνι που κατοικούν στο Camargue ανεβάζουν την αισθητική των διακοπών μας στο έπακρο.

3. Ουάνακα

Νέα Ζηλανδία

Το μακρινό νησί είναι από τους λίγους επιγείους παραδείσους της σύγχρονης εποχής. «Πνιγμένο» στη βλάστηση, δεν έχει απογοητεύσει ποτέ τους ταξιδιώτες του.

Στο κέντρο του νότιου νησιού της Νέας Ζηλανδίας βρίσκεται η μαγευτική λίμνη Wanaka με τις φάρμες και τα ψηλά βουνά της να στολίζουν και να συμπληρώνουν το ήδη εξαιρετικό τοπίο.

4. Cinque Terre

Ιταλία

Η γειτονική Ιταλία φημίζεται κι εκείνη για τους παραθεριστές που την κατακλύζουν κάθε καλοκαίρι. Ειδικότερα, τα πέντε γραφικά χωριά στην Ιταλική ριβιέρα (Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza και Monterosso) μας ταξιδεύουν σε άλλο χρόνο και όποιος είχε την τύχη να βρεθεί στα σοκάκια τους έχει δηλώσει γοητευμένος.

Ιδανικός προορισμός για ερωτευμένους, αφού υπάρχει κι ένα μονοπάτι που το επιβεβαιώνει: "Via Del'Amore" που σημαίνει "Δρόμος των ερωτευμένων".

5. Αγία Λουσία

Καραϊβική

Τα νησιά της Καραϊβικής αποτελούν ούτως ή άλλως ταξιδιωτική φαντασίωση κάθε ανθρώπου. Το νησί της Αγίας Λουσία είναι ένα από τα καλύτερα εξωτικά ταξίδια που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει κανείς: ηφαιστιογενές, με ψηλά βουνά και τροπικά δάση που καταλήγουν σε απομονωμένες αχανείς παραλίες «στρωμένες» με φοινικόδεντρα.

6. Νάπα

Η.Π.Α.

Όταν κάποιος θέλει να ταξιδέψει στην Αμερική, δεν είναι ανάγκη να πέσει στην «παγίδα» της Νέας Υόρκης, του L.A. ή του κοσμοπολίτικου Μαϊάμι. Η κοιλάδα Νάπα στην Καλιφόρνια βρίσκεται δίπλα στο υπέροχο Σαν Φρανσίσκο και φαντάζει ως η ιδανική επιλογή για εκείνον που θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό και «ψαγμένο» στη μακρινή ήπειρο.

Γνωστή για τα κρασιά της και το καλό φαγητό της και με τοπία που κόβουν την ανάσα, η κοιλάδα στην δυτική όχθη των Η.Π.Α., προτείνεται ανεπιφύλακτα.

πηγή:oneman.gr