Με αφορμή την Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του Μπριζίτ δέχτηκαν χθες βράδυ στο Μέγαρο των Ηλυσίων περίπου εκατό σχεδιαστές μόδας, Γάλλους και από το εξωτερικό, μερικοί από τους οποίους είναι σταρ παγκόσμιας εμβέλειας, ώστε να αναδειχθεί το Παρίσι ως τόπος δημιουργίας.

Στο προεδρικό τραπέζι βρίσκονταν η διευθύντρια της αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού Vogue Άννα Γουίντουρ, οι Γάλλοι Χάιντερ Ακερμαν, Ζαν-Πολ Γκοτιέ, η Ιταλίδα Μαρία Γκράτσια Τσιούρι, η Βρετανίδα Σάρα Μπάρτον, ο Αμερικανός Τομ Μπράουν και ο ιδρυτής της φίρμας A.P.C. Λιβανέζος Ελί Σάαμπ.

Ανάμεσα στους συνδαιτυμόνες ήταν επίσης ο Σίντνεϊ Τολεντάνο, ο πρώην πρόεδρος γενικός διευθυντής του Dior, η Ιζαμπέλ Μαράν, η Ινές ντε λα Φρεσάνζ.

Άλλα μεγάλα ονόματα της βραδιάς, ο Μπρουνό Παβλόφσκι του οίκου Chanel, η Στέλα Μακ Κάρτνεϊ, ο Ζαν-Σαρλ ντε Καστελμπαζάκ, ο Κριστιάν Λουμπουτέν και ο Simon Porte Jacquemus, με το ντεφιλέ του οποίου την περασμένη Δευτέρα άρχισε η Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι.

Αντίθετα ο Καρλ Λάγκερφελντ και ο Νικολά Γκεσκιέρ, ο σχεδιαστής του Vuitton και συνεπώς πολλών ρούχων της Μπριζίτ Μακρόν, απουσίαζαν λόγω των ετοιμασιών για το σημερινό ντεφιλέ τους.

Οι Μακρόν υποδέχτηκαν τους καλεσμένους τους ντυμένοι με την τελευταια λέξη της μόδας: εκείνος με σκουρόχρωμο κοστούμι και μπλε σκούρα γραβάτα και εκείνη με σύνολο Vuitton.

"Ήθελα κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας μόδας να μπορέσετε να δώσετε το παρών", τους είπε ο Μακρόν. "Είναι μια εβδομάδα που όλος ο κόσμος είναι στο Παρίσι. Ήταν πολύ σημαντικό να μπορεί να δοθεί στη διοργάνωση αυτή η επίσημη αναγνώριση, αυτός ο τόπος της Δημοκρατίας που τιμά ταλέντα από όλο τον κόσμο και 12 σχεδιαστές που επέλεξαν το Παρίσι. Αυτό που χαρακτηρίζει τη Γαλλία είναι η ανάδειξη αξιών σε σχέση με την ομορφιά, την ευφυΐα. Εσείς μετέχετε στο σχέδιο που έχουμε για τη Γαλλία", τόνισε.

"Πριν από μερικές εβδομάδες, υποδεχτήκαμε στις Βερσαλλίες επιχειρηματίες με το σύνθημα: "Επιλέξτε τη Γαλλία". Με το ίδιο σύνθημα θέλω να υποδεχτώ και τους σχεδιαστές".

"Δεν θα μπορούσα σε αυτή τη βραδιά να μην αποδώσω εύσημα στη σύζυγό μου Μπριζίτ που υποστηρίζει τη γαλλική υψηλή ραπτική και θαυμάζει πολύ τη δουλειά σας", τόνισε δίνοντας τον λόγο στη Μπριζίτ.

"Η πρώτη φορά που κατέβηκα από αεροπλάνο, το πρώτο πράγμα που με ρώτησαν είναι τι φορώ. Και τώρα συστηματικά, ταξιδεύω μαζί σας και εσείς με βοηθάτε πολύ. Ακούω να μιλούν για σας, για τη γαλλική υπεροχή που αντιπροσωπεύετε", τόνισε αποδίδοντας φόρο τιμής στον Γαλλοτυνήσιο "Αζεντίν Αλαϊά" , τον διάσημο σχεδιαστή που πέθανε τον Νοέμβριο.

Στο ίδιο πνεύμα, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους είχε δεχτεί τον Σεπτέμβριο 180 βραβευμένους σεφ για γεύμα σε μια εκδήλωση προς τιμήν της γαλλικής γαστρονομίας.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ