Οι επιστήμονες και δαιτροφολόγοι αποκαλύπτουν ότι οι φλούδες των φρούτων και των λαχανικών είναι γεμάτες ωφέλιμα συστατικά, όπως αντιοξειδωτικές ουσίες, βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Όταν τα ξεφλουδίζετε, τους αφαιρείτε τις πολύτιμες θρεπτικές ουσίες που καταπολεμούν τις ασθένειες και κρατούν σε φόρμα τον οργανισμό.

Για παράδειγμα η φλούδα του μήλου περιέχει το ένα 1/3 των θρεπτικών συστατικών του, όπως η η βιταμίνη C, η βιταμίνη Α και το κάλιο.

Το ίδιο ισχύει και για τις πατάτες καθώς στις φλούδες τους υπάρχουν οι μισές φυτικές ίνες που σας βοηθούν να είστε χορτάτοι για περισσότερη ώρα και πολύ περισσότερο ασβέστιο και σίδηρος απ' ό,τι στο περιεχόμενό τους.

Επιπλέον, καταναλώνοντας τα φρούτα και τα λαχανικά με τη φλούδα, ενισχύετε τη γεύση των φαγητών. Αν τώρα κάποιες φλούδες δεν μπορείτε να τις φάτε, όπως π.χ. αυτές των πορτοκαλιών, μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε ως ξύσμα σε κάποια φαγητά.