Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι φλούδες αγγουριού πετάγονται καθώς θεωρούμε ότι το ζουμερό μέρος είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, αυτές οι φλούδες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλές θερμίδες, που βοηθούν στην απώλεια βάρους και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Εκτός από αυτό, η φλούδα του αγγουριού είναι πλήρης σε βήτα-καροτένιο, ένα είδος βιταμίνης Α και βιταμίνης Κ, η οποία βελτιώνει την υγεία των οστών, προλαμβάνει τη δημιουργία θρομβώσεων και βελτιώνει την όραση.