Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία από τον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς
Σε ποιες τροφές εντοπίζεται το καρκινογόνο στοιχείο ακρυλαμίδιο;
rmbt0eu5zp3lvs4unt7s
Ζωή

Σε ποιες τροφές εντοπίζεται το καρκινογόνο στοιχείο ακρυλαμίδιο;

Αγνοούμε την ύπαρξή του, αλλά είναι επικίνδυνο

Το ακρυλαμίδιοείναι ένα βιομηχανικό προϊόν με πολλές εφαρμογές. Μια από αυτές είναι η σταθεροποίηση του χώματος επικλινών εδαφών σε περιοχές που πλήττονται από ανεμοστρόβιλους και πλημμύρες.

Η ουσία παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1893 στη Γερμανία, ενώ άρχιζε να παράγεται μαζικά το 1954.

Το ακρυλαμίδιο θεωρείται καρκινογόνο για τον άνθρωπο. Δυστυχώς, αυτή η ουσία υπάρχει στη διατροφή μας, χωρίς να το γνωρίζουμε.

Παράγεται με φυσικό τρόπο στο μαγείρεμα κάποιων τροφών. Γενικά, οι αμυλώδεις τροφές (π.χ. ψωμί, πατάτες κλπ.) που έχουν μαγειρευτεί σε υψηλές θερμοκρασίες περιέχουν αυξημένα επίπεδα ακρυλαμιδίου.

Σε έρευνες βρέθηκαν υψηλές ποσότητες ακρυλαμιδίου σε κρέας και τηγανητές πατάτες σε αλυσίδες fast food, σε ντόνατς του εμπορίου, στο φυστικοβούτυρο, σε χυμούς φρούτων μεγάλης διάρκειας, σε αλλαντικά και ελιές που ήταν αποθηκευμές σε βαζάκια.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα