Νέα έρευνα έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση ψαριών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των αλλεργιών, στα παιδιά.

Γυναίκες που καταναλώνουν ιχθυέλαια στην εγκυμοσύνη ή θηλάζουν μπορεί ενδεχομένως να μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσουν τα παιδιά τους άσθμα, τροφικές αλλεργίες ή αλλεργική ρινίτιδα. Τα ευρήματα έδειξαν ότι παιδιά που κατανάλωναν ψάρια και αυτά πριν την ηλικία των 11 μηνών είχαν χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης αλλεργιών.

Η Karin Jonsson, του Chalmers University of Technology στη Σουηδία, δήλωσε ότι η κατανάλωση ψαριού σε μια οικογένεια φαίνεται να μειώνει τον κίνδυνο αλλεργιών.Παιδιά που κατανάλωναν ψάρια και αυγά νωρίς στη ζωή τους φάνηκε να έχουν λιγότερες αλλεργίες, ενώ είχαν υψηλότερα επίπεδα ωμέγα-3 στο αίμα τους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στη γέννηση και στην ηλικία των 4 μηνών, τα υγιή παιδιά είχαν υψηλότερα ποσοστά EPA, ενός είδους ωμέγα 3 λιπαρών, στο αίμα. Η Jonsson εξήγησε ότι τα επίπεδα ανταποκρίνονταν στην πρόσληψη λιπαρών ψαριών από τη μητέρα. Οι μητέρες παιδιών με υψηλά ποσοστά ωμέγα- 3 στο αίμα έτρωγαν πολλά ψάρια στην εγκυμοσύνη και στο θηλασμό και αυτό φάνηκε και στο μητρικό γάλα.

πηγή: tastyday.gr