Πως όμως μπορούμε να το κρατήσουμε φρέσκο λίγες μέρες παραπάνω;

Υπάρχουν κάποια κόλπα που μπρούμε να εφαρμόσουμε, ανάλογα με το πότε σκοπεύουμε να καταναλώσουμε το μαρούλι.

Το πρώτο κόλπο είναι μόλις αγοράσουμε τα μαρούλια να τυλίξουμε τα μαρούλια με χαρτί κουζίνας και να τα βάλουμε μέσα σε πλαστική σακούλα (poly bag) μέσα στο ψυγείο.

Το χαρτί κουζίνας τραβάει την υγρασία από τα φύλλα και έτσι το μαρούλι δε σαπίζει, ενώ το απορροφητικό χαρτί κρατάει την υγρασία που χρειάζεται η ρίζα του μαρουλιού.

Έτσι το μαρούλι κρατάει φρέσκο ακόμα και 4-5 ημέρες.

Αν πρόκειται να το καταναλώσουμε μέσα σε ένα 24ωρο, το πλένουμε και χωρίς να το στραγγίξουμε, το βάζουμε στο ψυγείο έτσι ώστε να διατηρηθεί η υγρασία του.

Στην περίπτωση που έχει μαραθεί μπορούμε να προσπαθήσουμε να το αναζωογονήσουμε αφαιρώντας τα εξωτερικά του φύλλα που έχουν μαυρίσει ή μαραθεί εντελώς και να βουτήξουμε το υπόλοιπο σε ένα σκεύος με παγωμένο νερό για περίπου μια ώρα.