H Κανέλα είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, που βοηθά στην εναλλαγή της διάθεσης, και την πρόληψη εμφάνισης κραμπών.

Επιπλέον, περιέχει μια ουσία που βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών.Επίσης βοηθά και στη διατήρηση της ευαισθησίας της ινσουλίνης.

Παράλληλα μπορεί να θεωρηθεί και ως «λιποδιαλυτική» επειδή αυξάνει την ευαισθησία ινσουλίνης, άρα ελέγχει τη γλυκόζη του αίματος παράγοντας ταυτόχρονα λιγότερη ινσουλίνη η οποία έχει την τάση να συσσωρεύει λίπος στον οργανισμό.

Η Κανέλα μπορεί να ενισχύσει και τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ βοηθά στην αύξηση της μνήμης, στην εστίαση, στη προσοχή και μειώνει κίνδυνο της νόσου του alzheimer. Επιπλέον, η κατανάλωση λίγης κανέλας κάθε μέρα, συμβάλει στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, καθώς και στην αποφυγή των πονοκεφάλων.