Ανάμεσα σε γλυπτά και κεραμικά του Μιρό, στον μαγικό περίβολο του Ιδρύματος Maeght στην Προβηγκία, ο οίκος Louis Vuittοn παρουσίασε χθες βράδυ ένα ντεφιλέ, ωδή στην εκκεντρικότητα και στην ανάμιξη ετερόκλιτων στοιχείων. 

Έχοντας επιλέξει την Ιαπωνία πέρυσι για να παρουσιάσει την κολεξιόν του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Νικολά Γκεσκιέρ διάλεξε για τη φετινή επίδειξη μόδας, ενδιάμεση μεταξύ των δύο Εβδομάδων Μόδας, τους κήπους του ιδρύματος σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης, το οποίο εγκαινιάστηκε το 1964 από τον Αντρέ Μαλρό. 

Κοντά στο χωριό Σεν-Πολ-ντε-Βανς στη νοτιανατολική Γαλλία, ο χώρος αυτός που ίδρυσαν οι έμποροι τέχνης Εμέ και Μαργκερίτ Μεγκτ, φιλοξενεί μεγάλη συλλογή έργων ζωγραφικής, γλυπτικής, γραφιστικής του 20ου αιώνα (των Μπαλτίς, Μπονάρ, Μπρακ, Καλντέρ, Σαγκάλ, Τζιακομέτι, Λεζέ). 

"Ήθελα να τιμήσω αυτό τον χώρο, που αγαπώ πολύ και την ιστορία των Maeght", δήλωσε ο Νικολά Γκεσκιέρ, επικεφαλής από το 2013 της καλλιτεχνικής διεύθυνσης του οίκου και, ο οποίος μόλις ανανέωσε το συμβόλαιό του με αυτό το στολίδι του ομίλου LVMH.

"Είναι πράγματι ο χώρος που αντιπροσωπεύει για μένα τη γένεση της τέχνης, είναι μια ιστορία αγάπης μεταξύ μιας οικογένειας, καλλιτεχνών και της αρχιτεκτονικής", εξήγησε ο σχεδιαστής κάνοντας έναν συσχετισμό με το ίδρυμα Louis Vuitton, που εγκαινιάστηκε το 2014 στο Δάσος της Βουλώνης στο Παρίσι.

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ