1. Πώς να ανακουφιστεί η πείνα στον κόσμο; Τα Ηνωμένα Έθνη βρήκαν τη λύση στην «εντομοφαγία» (entomophagy). Με άλλα στην κατανάλωση σκαθαριών, σφηκών, τζιτζικιών ακόμη και σκουλικιών

2. Δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν λανθασμένη άποψη για την πρωτεΐνη. Για παράδειγμα, δεν γνωρίζουν ότι μια μερίδα της κάμπιας έχει περισσότερη πρωτεΐνη από μια μερίδα βόειου κρέατος.

3. Σχεδόν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι θα πάνε για ύπνο πεινασμένοι απόψε, σύμφωνα με τον Οργανισμό των ΗΠΑ για τη Διεθνή Ανάπτυξη. Και 200 εκατομμύρια από αυτούς θα είναι παιδιά. Η έλλειψη βιταμινών και θρεπτικών ουσιών, ειδικά κατά το πρώτο έτος του παιδιού, μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη του εγκεφάλου και τη νοημοσύνη.

4. Σχεδόν το 30% των εγκύων γυναικών κατά τη διάρκεια της κύησης μπορεί να λαχταρήσουν μη εδώδιμα είδη. Πρόκειται για μια διατροφική διαταραχή που ονομάζεται Pica - από τη λατινική λέξη για την καρακάξα, ένα κυριολεκτικά παμφάγο πουλί!

5.Σύμφωνα με μελέτη (2004) για την απεικόνιση του εγκεφάλου ακόμη και η σκέψη ενός αγαπημένου φαγητού είναι αρκετή για να πυροδοτηθεί η απελευθέρωση της ντοπαμίνης, της ορμόνης που παράγεται επίσης κατά τη διάρκεια του σεξ και της χρήσης ναρκωτικών.

6. Επιστημονική μελέτη κατέδειξε ότι οι γυναίκες που προσπάθησαν να σταματήσουν να σκεφτόμαστε σοκολάτα κατέληξαν να τρώνε 50% περισσότερο από ό, τι εκείνες που ενθαρρύνθηκαν να μιλήσουν για την επιθυμία τους.

πηγή:tastyday.gr