Με πυραυλικές δοκιμές, πυρηνικές απειλές και την ανελέητη εξολόθρευση αντιπάλων, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίζεται ως απειλητική φιγούρα στη Νότια Κορέα. 

Αυτές τις ημέρες, ωστόσο, οι πελάτες σε καφέ στην κεντρική Νότια Κορέα μπορούν να απολαύσουν τον καπουτσίνο τους, με την εικόνα του βορειοκορεάτη ηγέτη αποτυπωμένη στο αφρόγαλα. 

Μετά τη συνάντηση κορυφής του Κιμ τον Απρίλιο με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν, το καφέ In & Out στην πόλη Γιοντζού, σε απόσταση τριών ωρών νότια της πρωτεύουσας Σεούλ, σερβίρει λάτε με τις φωτογραφίες των δύο ηγετών στο αφρόγαλα. Οι πελάτες έχουν επίσης τη δυνατότητα να τραβήξουν τη δική τους φωτογραφία και το πρόσωπό τους να αποτυπωθεί δίπλα σε αυτό του Κιμ και του Μουν. 

«Παρακολούθησα τη διακορεατική σύνοδο κορυφής και εντυπωσιάστηκα πολύ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης Κιμ Γιονγκ-ιλ, ο οποίος τυχαίνει να έχει το ίδιο όνομα με τον πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν. «Το καφέ μου ονομάζεται 'In & Out' (Μέσα και Έξω) και δημιούργησα (τον καφέ) προσευχόμενος για ειρήνη, με την ελπίδα ότι θα μπορούμε να κινούμαστε ‘μέσα και έξω’ από τη Νότια και τη Βόρεια Κορέα». 

Λίγες είναι πάντως οι εταιρίες που είναι διατεθειμένες να διακινδυνεύσουν να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του Κιμ, αλλά μετά την σύνοδο του Απριλίου, οπότε ο Κιμ εμφανίστηκε ως ένας φιλικός, νεαρός άνδρας, οι περισσότεροι Νοτιοκορεάτες φάνηκαν να αλλάζουν άποψη για τον ηγέτη που έχει απειλήσει να καταστρέψει τη Σεούλ. 

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ