Ένα μιούζικαλ εμπνευσμένο από τη μουσική του Μάικλ Τζάκσον ετοιμάζεται να ανέβει στο Μπρόντγουεϊ από το Κτήμα του Μάικλ Τζάκσον και την εταιρεία παραγωγής Columbia Live Stage. Η μουσική παράσταση, που δεν έχει ακόμα τίτλο, θα είναι έτοιμη το 2020.

Το σενάριο θα γράψει η θεατρική συγγραφέας Λιν Νόταζ, ενώ ο Κρίστοφερ Ουίλντον θα σκηνοθετήσει και θα χορογραφήσει την παράσταση. Το μιούζικαλ θα περιλαμβάνει τραγούδια από τις πολλές επιτυχίες του Τζάκσον.

Η Νόταζ έχει κερδίσει δύο φορές το βραβείο Πούλιτζερ. Ο Ουίλντον είναι διάσημος χορογράφος και σκηνοθέτης, που έγινε πιο γνωστός για την προσαρμογή και την μεταφορά στην θεατρική σκηνή του Μπρόντγουεϊ της ταινίας του 1951 «Ένας Αμερικανός στο Παρίσι». Η παράσταση κέρδισε πολλά βραβεία Tony με τον Ουίλντον να τιμάται με το βραβείο του Καλύτερου Χορογράφου.

Η μουσική σκηνή του Μπρόντγουεϊ είναι μία νέα δράση του κτήματος Τζάκσον καθώς είχαν προηγηθεί δυο παραστάσεις του Cirque du Soleil (Τσίρκο του Ήλιου). Η παράσταση με τίτλο «Michael Jackson: The Immortal World Tour» και η παράσταση με τίτλο «Michael Jackson: One». Άλλες δράσεις που έχει αναπτύξει το κτήμα κατά το 2017 ήταν το Scream, μία 3-D απόδοση του φημισμένου βίντεο κλιπ «Thriller» και δύο άλμπουμ του Τζάκσον που κυκλοφόρησαν μετά θάνατο, το «Michael» και το «Xscape».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ