Ο ιταλικός οίκος μόδας Moschino έγινε στόχος αρνητικής κριτικής λόγω της τελευταίας του διαφημιστικής καμπάνιας «Alien Nation», η οποία έχει πηγή έμπνευσης τις αυστηρές πολιτικές στο μεταναστευτικό του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Με πρωταγωνίστριες τις Τζίτζι Χαντίντ και Κάια Γκέρμπερ η εκστρατεία ξεκίνησε στο Instagram από τον διευθυντή δημιουργικού Τζέρεμι Σκοτ , ο οποίος δημοσίευσε μία φωτογραφίας της Χαντίντ βαμμένης με μπλε βαφή σώματος μαζί με μια λεζάντα που έγραφε: «Το μόνο παράνομο όσον αφορά αυτή την εξωγήινη είναι πόσο όμορφη δείχνει». Η λεζάντα εν τω μεταξύ αφαιρέθηκε.

Τα φωτογραφημένα από τον Στίβεν Μάιζελ μοντέλα φορούν ταγιέρ τύπου Τζάκι Κένεντυ και μοιάζουν με περίεργα βαμμένα πλάσματα.

Η εκστρατεία του Σκοτ έχει στόχο να τονίσει την αυστηρή προσέγγιση της διοίκησης του Τραμπ, το ποιους ονομάζει «παράνομους αλλοδαπούς», αλλά η ιδέα του σχεδιαστή μόδας επικρίθηκε έντονα από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Υποστηρίζουν ότι ο Τζέρεμι Σκοτ εκμεταλλεύτηκε και δεν επέδειξε ευαισθησία στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες στις ΗΠΑ.

Ο σχεδιαστής, ο οποίος έχει και το δικό του επώνυμο εμπορικό σήμα, απάντησε στην κριτική που δέχθηκε στο Instagram, εξηγώντας ότι η εκστρατεία έχει σκοπό να «ανοίξει μια συζήτηση για το τι είναι ακριβώς ένας «ξένος».

πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ