Μπορεί τα καλοκαιρινά σου σχέδια να ήταν ιδανικά, μπορεί να τα υπολόγισες όλα τέλεια αλλά στο τέλος να σε κρέμασε η παρέα και τελικά να είσαι μόνος.. Πριν αρχίσεις να βρίζεις θεούς και δαίμονες, να διαγράφεις τηλέφωνα φίλων και να στέλνεις κατάρες στο σύμπαν που θα ριζώσεις ολομόναχος στη τσιμεντούπολη, διάβασε το βασικό οδηγό για να επιβιώσεις μόνος το καλοκαίρι που σου προτείνουμε!

Επτά απλά βήματα θα σε βοηθήσουν να επιβιώσεις αυτό το μοναχικό καλοκαίρι.

Βήματα

1 Μην το αφήσεις να σε πάρει από κάτω.
Είναι κατανοητό να αισθάνεσαι θλίψη και μοναξιά αλλά get over it. Όσο κάθεσαι και μιζεριάζεις αυτό θα μεγαλώνει μέσα στο μυαλό σου και η κατάσταση θα γίνεται ακόμα πιο άσχημη από ότι είναι!

2 Κάνε μια λίστα με όλα τα πράγματα που μπορείς και αγαπάς να κάνεις.
Αν σου αρέσει να διαβάζεις ξεκίνα, αν σου αρέσει να μαγειρεύεις ευκαιρία, αν θες να κάνεις γυμναστική, έχεις όλο το χρόνο κλπ.

3 Προσπαθήστε να ψάχνεις χώρους στην περιοχή σου, όπου οι άνθρωποι να έχουν πάνω κάτω τα ίδια ενδιαφέροντα με σένα. Πόσο καιρό μένεις σ αυτή τη περιοχή; Πολύ καιρό για να μην ξέρεις πως στον παρακάτω δρόμο έχει εκείνη τη ψαγμένη καφετέρια! Περπάτα στη γειτονιά σου και γνώρισε τους γείτονες που ξέμειναν και αυτοί στη περιοχή!

4 Συνειδητοποίησε επιτέλους πως το είμαι μόνος μου δεν συνεπάγεται και με την μοναξιά.
Τώρα που είσαι μόνος η λίστα “to do” είναι καιρός να πάρει φωτιά!

5 Ψάξε για εθελοντική ή αμειβόμενη απασχόληση.
Σίγουρα θα είναι μια μεγάλη εμπειρία η οποία και θα σου αποφέρει χρήματα και θα περνάει εποικδομητικά ο χρόνος σου. Συμβουλή: επειδή ζεις και στην Ελλάδα, κοίτα και για κανένα νησάκι για δουλίτσα.

6 Κάνε κάτι καινούργιο τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.
Στόχος; Να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις όσα περισσότερα μπορείς από την “to do” λίστα

7 Τέλος… Πέρασε χρόνο με τους ανθρώπους που βρίσκονται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο εκεί που θα είσαι.
Μπορεί να είναι φίλοι, μπορεί γνωστοί αλλά μπορεί και άτομα από την οικογένειά σου που είναι πλέον καιρός να τους αφιερώσεις όσο περισσότερο χρόνο μπορείς και θες…

Και τώρα μπορείς να απολαύσεις ένα υπέροχο μοναχικό καλοκαίρι!!!!

ΠΗΓΗ: ipop.gr