Χυμός
Οι φυτικές ίνες του φρούτου ρυθμίζουν τον τρόπο που λαμβάνει το αίμα την ενέργεια από το φρούτο. Χωρίς τις ίνες, είναι βιταμίνες με ζάχαρη και νερό, τα οποία μπορεί να σας ενισχύσουν για λίγη ώρα την ενέργεια, αλλά μετά να πέσετε απότομα. Προτιμήστε αντί για χυμό, ολόκληρο το φρούτο

Διάφορα αναψυκτικά
Τα αναψυκτικά λειτουργούν όπως ο χυμός χωρίς τα θρεπτικά συστατικά. Ακόμη και αν το αναψυκτικό δεν έχει ζάχαρη, συνήθως έχει αρκετή καφεΐνη, η οποία είναι κακή για το άγχος. Ακόμη και να μην περιέχει καφεΐνη, θα περιέχει ασπαρτάμη, ένα γλυκαντικό, το οποίο συνδέεται με το άγχος και την κατάθλιψη. Ελέγχετε πάντα τα συστατικά από τα γλυκά που αγοράζετε.

Τοστ
Τοστ, μόνο αν είναι με λευκό ψωμί. Το επεξεργασμένο αλεύρι από το οποίο έχει φτιαχτεί μετατρέπεται απευθείας στο αίμα σε ζάχαρη. Προτιμήστε ολικής αλέσεως ψωμί.

Κέτσαπ
Μα τι έχει η ντομάτα; Η κέτσαπ δεν περιέχει μόνο ντομάτα, περιέχει και πάρα πολλή ζάχαρη. Εκτός από ζάχαρη περιέχει και τεχνητά γλυκαντικά.

Καφές
Αν δεν είστε συνηθισμένοι, ο καφές μπορεί να σας κάνει να νιώθετε μεγάλη νευρικότητα. Επίσης μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Αν έχετε παρατηρησει αλλαγές στη διάθεση σας με την προσθήκη του καφέ, βγάλτε τον από τη διατροφή σας. Αν δεν σας προκαλεί νευρικότητα και προβλήματα στον ύπνο, μπορεί να αποδειχθεί καλός για την κατάθλιψη.

Ενεργειακά ποτά
Μπορούν να προκαλέσουν αρρυθμίες σε κάποιοιους ανθρώπους, άγχος και προβλήματα στον ύπνο. Περιέχουν πάρα πολύ καφείνη και πολλή ζάχαρη. Προτιμήστε καφέ. Αν δεν μπορείτε να πιείτε καφέ, φάτε ένα φρούτο.

Αλκοόλ
Το αλκοόλ μπορεί να καταστρέψει τον ύπνο. Και ο ελάχιστος ύπνος επιδεινώνει το άγχος και την κατάθλιψη. Ένα ελαφρύ ποτό μπορεί να σας χαλαρώσει και να σας κάνει πιο κοινωνικό και αυτό είναι καλό για την ψυχική υγεία. Θυμηθείτε, ένα ποτό την ημέρα για τη γυναίκα, δύο για τον άντρα.

Παγωτό
Όχι δεν πρόκειται για την ζάχαρη. Το πρόβλημα είναι τα μερικώς υδρογονωμένα λιπαρά, τα οποία είναι συνδεδεμένα με την κατάθλιψη. Υπάρχουν γενικά στα κατεψυγμένα προΙόντα.

Σόγια
Αυτό αφορά τους ανθρώπους που είναι ευαίσθητοι στη γλουτένη. Μπορεί να προκαλέσει άγχος ή κατάθλιψη, αν είστε ευαίσθητοι, και να νιώθετε νωθροί.

Επεξεργασμένα τρόφιμα
Αν τρώτε πολλά αλλαντικά, κατεψυγμένο φαγητό, γλυκά και γενικά ανθυγιεινά σνακ, είναι πιο πιθανό να νιώθετε άγχος ή κατάθλιψη. Μία διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες, ψάρια, φρούτα και λαχανικά θα σας κάνει να νιώθετε εντελώς διαφορετικά.

πηγή:iatronet.gr