Και η λέξη «διατροφή» σίγουρα απασχολεί πάρα πολλούς από εμάς. Άλλον γιατί,  κυνηγά το ευ ζην και προσπαθεί να βελτιώσει τη διατροφή του βάζοντας λίγη ποιότητα στα προϊόντα που επιλέγει, άλλον επειδή προσπαθεί να χάσει κιλά κλπ. Τελευταίες έρευνες αποδεικνύουν ότι στην Δύση εκατομμύρια άνθρωποι δίνουν μάχη καθημερινά με τις ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού, όπως είναι, η παχυσαρκία, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα και πολλές άλλες, οι οποίες επιβαρύνουν την υγεία - και, κυρίως, την υγεία της καρδιάς.

Αξίζει λοιπόν να θυμόμαστε όλοι ότι η διατροφή μας είναι το κλειδί για καλή υγεία. Στόχος είναι μια ισορροπημένη διατροφή, χωρίς στερήσεις και χωρίς καταχρήσεις, που θα μας βοηθά να κρατιόμαστε σε φόρμα. 

Άλλωστε ποιος δε θέλει να ξεκινά τη μέρα του με ένα θρεπτικό πρωινό που περιλαμβάνει ψωμί ολικής άλεσης με φυτικό προϊόν επάλειψης και μέλι, να απολαύσει ένα επιδόρπιο γιαουρτιού με φρούτα για δεκατιανό, να κλείσει υγιεινά τη μέρα του με ένα ελαφρύ γεύμα για βραδινό, ή κάποια άλλη γευστική και υγιεινή πρόταση για όλες τις ώρες!

Οι περισσότεροι από εμάς όχι απλά το θέλουμε, αλλά το επιδιώκουμε κιόλας στην προσπάθειά μας να αποφεύγουμε όσο μπορούμε βλαβερές τροφές, όπως  ζωικά λιπαρά και ζάχαρη αλλά και να χρησιμοποιούμε καθημερινά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας. Μάλιστα υπάρχουν τέτοια προϊόντα που συμβάλλουν και στην υγεία της καρδιάς, στα πλαίσια ενός υγιεινού τρόπου ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει πέρα από την ισορροπημένη διατροφή και την τακτική άσκηση.