Μάλιστα, εκλύει ισχυρές δυνάμεις οι οποίες μας ωθούν στην κατάκτηση της ισχύος και του ελέγχου του περιβάλλοντος και καθορίζουν σχεδόν ολοκληρωτικά τη συμπεριφορά μας.

Η υλική και συναισθηματική μας ασφάλεια ή ανασφάλεια σχετίζεται άμεσα με το βαθμό που αφήσαμε στους άλλους να διαχειριστούν τις δικές μας καταστάσεις. Το βόλεμα πίσω από την ανωνυμία και η παραχώρηση των κεκτημένων μας, με σκοπό την ανάθεση ευθυνών σε άλλους, σήμερα μπορεί να μας στοιχίσει πραγματικά σε όλα τα επίπεδα.
Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες των δικών μας προσώπων ή πραγμάτων, των παιδιών μας, της ψυχής μας, της χαράς μας και της δημιουργικότητας μας.

Κάθε κίνηση προς αποποίηση θα έχει σαν αποτέλεσμα ανασφάλεια για το παρόν και το μέλλον.Η εφευρετικότητα, η δραστηριοποίηση και η ευθύνη, μπορούν να μας προστατέψουν, μετατρέποντας μας σε άρχοντες της ζωής μας.
Εάν η ανασφάλεια σήμερα επικρατεί στη ζωή σας μη κλείσετε καμία συμφωνία, μην παραδώσετε ή ξεπουλήσετε οτιδήποτε σας ανήκει, με όποια υπόσχεση κι αν έχετε πάρει.

Κριός

Σήμερα σας γίνεται πλέον κατανοητό πως δεν είστε εσείς ο κυρίαρχος του παιχνιδιού ενώ πραγματικά δεν ξέρετε ποιος ορίζει αυτό το ψυχολογικό, με πολλές οικονομικές προεκτάσεις παιχνίδι. Την μια στιγμή νομίζεται πως εσείς κρατάτε τα πάντα στο χέρι σας, ενώ την αμέσως επόμενη, κοιτάτε τα χέρια σας και τα βλέπετε άδεια. Ο σύντροφος, οι συνεργάτες, η ίδια η οικογένεια σας, όλοι εμπλεκόμενοι κι εσείς συνένοχοι στην απώλεια των δυνάμεων σας. Δεν σας εξυπηρετεί καθόλου το γεγονός πως μπορεί να στηριχτήκατε σε κάποιους δυνατούς με εξουσία ανθρώπους. Τώρα οφείλετε να κατανοήσετε πρώτα από όλα, πως όλα είναι δανεικά. Τα χρήματα θα περάσουν, θα φύγουν και θα ξαναγυρίσουν. Όσο για την ψυχή σας, αυτή ανήκει μόνο σε εσάς.

Ταύρος

Κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες έρχονται σήμερα να σας ταράξουν τα νερά και να δείτε όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται τα πράγματα. Η ανάγκη σας να ελέγξετε εσείς τις καταστάσεις και το περιβάλλον, όσο και αν σας φαίνεται εξουθενωτικό, μπορεί να σας οδηγήσει σε πολύ καλές συγκυρίες.  Το μυστικό για εσάς είναι η σωστή και δίκαιη διαχείριση τόσο των χρηματικών ποσών που έρχονται στα χέρια σας, όσο και των ψυχολογικών θεμάτων. Είστε ικανοί σήμερα να πειθαναγκάσετε τους άλλους να κάνουν αυτό που θέλετε. Πριν όμως φτάσετε σε αυτό το σημείο αναρωτηθείτε αν πραγματικά θέλετε το αποτέλεσμα ή την ικανοποίηση από αυτή τη συμπεριφορά, την οποία όμως δεν θα πάρετε.
 

Δίδυμοι

Σήμερα δείξτε υπομονή και προσπαθήστε να χαλαρώσετε τις  έντονες σκέψεις και την καχυποψία. Ίσως δεν είστε άδικα επιφυλακτικοί, αλλά θα πρέπει να αναπτύξετε εσωτερική σιγουριά, πίστη και εμπιστοσύνη , όχι μόνο στο ‘άγνωστο αλλά και στο αναπάντεχο. Εάν βασίσετε τα λεγόμενα σας πάνω σε στοιχεία και αποδείξεις, τότε θα δείτε πως όλα θα γυρίσουν σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Να θυμάστε πως σήμερα κανένας δεν θα ανεχτεί να ακούσει αερολογίες, ούτε υποκειμενικές κρίσεις με παντελή έλλειψη αντικειμενικής αλήθειας. Ακόμα κι αν χρειαστεί να καταναλώσετε κάποιες ώρες της ημέρας πρέπει σήμερα να είστε σε επαφή, τόσο με την λογική, όσο και με το ένστικτο σας.

Καρκίνος

Τόσο η αγάπη σας για την οικογένεια όσο και για όλα τα προσφιλή σας άτομα, θα έχει απρόσμενα αποτελέσματα και διαστάσεις με την Πανσέληνο. Θέλετε να τους αγαπάτε και να σας αγαπούν καθώς και να νιώσετε την ασφάλεια δίπλα στους άλλους. Τίποτα από όσα ζητάτε σήμερα δεν είναι κακό ή ανεφάρμοστο, αλλά σας χτυπάει ένα καμπανάκι και μια φωνούλα σας υπενθυμίζει πως στην ουσία δεν υφίστανται οι λέξεις «ποτέ» και «πάντα» . Ακόμα κι αν αυτό σας δημιουργεί ανασφάλεια, θα πρέπει να το αποδεχτείτε.  Αν γυρίσετε την πλάτη σε αυτές τις ενέργειες και προσπαθήσετε να ξεκινήσετε κάτι που θα διαρκέσει για «πάντα» μετά θα τα βάλετε με τη ζωή και τα απροσδόκητα της.

Λέων 

Οι επαγγελματικές σας δραστηριότητες γενικά περνούν μεγάλα σκαμπανεβάσματα κι εσείς σήμερα αποφασίζετε να τις στηρίξετε ακόμα και με τα τελευταία σας αποθέματα και να αναζωπυρώσετε κάθε ελπίδα που έχει απομείνει για επιτυχία. Το τίμημα είναι μεγάλο ακόμα και για εσάς που σας ικανοποιούν μόνο τα μεγαλειώδη έργα. Θα πρέπει να θυμάστε όμως, πως οι πρόχειρες λύσεις, πρόχειρα αποτελέσματα θα φέρουν, ενώ η υπομονή κάποιων ανθρώπων που έχουν πιστέψει στο πρόσωπο σας και σας έχουν ακολουθήσει, αρχίζει να εξαντλείται.  Το καλύτερο που έχετε να κάνετε, είναι πρώτα από  όλα να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας σε όποιον σας πίστεψε και μετά να μην τον αφήσετε ακάλυπτο.
 

Παρθένος

Η υπομονή σας σήμερα δοκιμάζεται από συμπεριφορές άλλων και ιδίως προσώπων της οικογένειας, γείτονες ή φίλους. Βρίσκετε παράλογες τις αντιδράσεις τους, ενώ δεν έχετε καμία διάθεση να συμπαρασταθείτε, γιατί φοβάστε πως θα σας συμπαρασύρουν μαζί τους σε μια τρελή πορεία παραλογισμού. Νιώθετε πως με τον τρόπο τους προσπαθούν να σας εκβιάσουν και να σας επιβάλλουν ιδέες τις οποίες έχετε ήδη απορρίψει. Η επιτυχία θα κριθεί στο κατά πόσο θα μπορέσετε να γυρίσετε αυτήν την κατάσταση. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εσάς να γίνετε ο καλός σύμβουλος του εαυτού σας αλλά και των άλλων και αντί να τους κρίνετε να τους δείξετε τον δρόμο, οπλισμένοι με υπομονή και συμπόνια.

Ζυγός

Η ανάγκη σας να βάλετε μπροστά όλα τα μέσα που διαθέτετε για να χειριστείτε τους άλλους, θα ξεπεράσει σήμερα ακόμα και την λογική σας. Μπορείτε να φτάσετε στο σημείο να τους καταπιέσετε και να τους βγάλετε το λάδι, χρησιμοποιώντας την ευγένεια ή ακόμα και την υστερία σας. Πρέπει να θυμάστε πως δεν είστε οι πιο δίκαιοι όλων, καθώς επίσης πως δεν έχετε πάντα δίκιο. Καλύτερα να ασχοληθείτε με την εσωτερική σας αυτοκριτική αλλιώς κινδυνεύετε να γίνετε εριστικοί και να απομακρύνετε τους άλλους από κοντά σας. Μια μέρα σιωπής θα σας βγει σε πολύ καλό, σε σχέση με μια ημέρα ομιλίας χωρίς νόημα.

Σκορπιός

Η σημερινή Πανσέληνος σας ενισχύει την ανάγκη για έλεγχο των καταστάσεων ενώ η εικόνα που έχετε για τις ικανότητές σας θα λειτουργήσει καθοριστικά προς την επιτυχία ή την αποτυχία. Όσο περισσότερο προσπαθήσετε σήμερα να συσχετίσετε την οικονομική σας ευημερία με τις δυνατότητες για εξέλιξη, τόσο πιο μακριά θα φαντάζει η ευτυχία για εσάς. Η ικανοποίηση δεν βρίσκεται στην αγωνία διαχείρισης των υλικών αγαθών, αλλά στην εμπιστοσύνη για τη ζωή και τη σωστή διαχείριση της προσωπικής σας ενέργειας και επιρροής, η οποία μπορεί να σας επιτρέψει να αποκτήσετε όσα ζητάτε, όχι σαν έπαθλο αλλά σαν φυσιολογική εξέλιξη της προσωπικής σας δραστηριότητας.
 

Τοξότης

Η Πανσέληνος σήμερα ταράζει τα νερά της καθημερινότητας και της εργασίας σας. Το σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε , ενώ αν κρατήσετε την ψυχραιμία σας και δεν παρασυρθείτε σε νευρικές αντιδράσεις, θα μπορούσαμε να πούμε πως μπορείτε να διασκεδάσετε τις καταστάσεις.  Εννοείτε πως προτιμάτε εσείς να ορίζετε τις εξελίξεις των θεμάτων σας, αλλά μερικές φορές θα πρέπει να αποδέχεστε πως η ζωή εξελίσσεται και χωρίς εσάς. Το μήνυμα που θα πρέπει να λάβετε σήμερα είναι «ουδείς αναντικατάστατος» , το οποίο αν το αντιληφθείτε στην πραγματική του διάσταση και όχι σε αυτή μόνο που σας βολεύει, θα προλάβετε να μετακινηθείτε από τις θέσεις σας, όσο χρειάζεται για να μη βρεθείτε εκτός.

Αιγόκερως

Σήμερα, περισσότερο από τις άλλες ημέρες αντιλαμβάνεστε την αξία της φιλίας και του έρωτα στη ζωή σας. Τα γεγονότα της Πανσελήνου σας υπενθυμίζουν πως πρέπει να ζείτε ελεύθερα την αγάπη, προς όλες τις κατευθύνσεις της ζωής . Οι φίλοι είναι απαραίτητοι όχι μόνο για να μας προσφέρουν και να τους προσφέρουμε, αλλά και για να ερωτευτούμε τον εαυτό μας, μέσα από το πρόσωπό τους.  Ξοδέψτε την ενέργεια σας στο τώρα, χωρίς να ανησυχείτε για το μέλλον. Το μήνυμα της Πανσελήνου για εσάς είναι πως το μέλλον δεν μας υπόσχεται τίποτα αν δεν το τροφοδοτήσουμε με ένα πλούσιο παρελθόν, το οποίο φτιάχνουμε σήμερα.

Υδροχόος

Εάν νομίζεται πως η Πανσέληνος εξαντλεί την υπομονή σας κάνετε λάθος. Έχετε ακόμα μεγάλα αποθέματα ενέργειας, καθώς και νέες ιδέες για την αντιμετώπιση των θεμάτων που σας απασχολούν. Η εφευρετικότητα σας πάντα σας ανοίγει διεξόδους από τα δύσκολα, όπως θα κάνει και σήμερα. Μπορεί οι φόβοι σας να έχουν αναδυθεί και να σας τρομάζουν, αλλά δεν μπορούν πραγματικά να σας αγγίξουν και το γνωρίζετε καλά, όπως γνωρίζετε πολύ καλά πως τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, οπότε μπορείτε να παρακάμψετε τις σταθερές της ζωής σας και να πάρετε ένα μεγάλο ρίσκο, το οποίο θα είναι να αναλάβετε τις ευθύνες των πράξεων σας.

Ιχθείς

Αυτή η Πανσέληνος εμπεριέχει ένα εξαιρετικά μυστηριακό μήνυμα για εσάς: Προσπαθεί να σας βάλει αντιμέτωπους με μια πρόκληση ζωής. Κατέχετε δύναμη και εξουσία σε κάποια επίπεδα της ζωής σας για την οποία πρέπει να αποφασίσετε σήμερα τον τρόπο που θέλετε να την διαχειριστείτε. Σιωπηλοί και με μεγάλη προσήλωση στα πιστεύω σας θα πρέπει να πάρετε στα χέρια σας την τύχη όχι μόνο τη δική σας, αλλά και κάποιων άλλων, τους οποίους όμως θα κλιθείτε να κρίνετε σαν να είστε θεοί. Το μεγάλο στοίχημα βρίσκεται στην κατανόηση των αξιών της ζωής, βάση των οποίων θα προβείτε στις τελικές σας κρίσεις, οι οποίες ακόμα κι αν είναι αμφισβητήσιμες, θα είναι τελεσίδικες.
 

Πηγή: Astrologos.gr