Ανδρέας Παπαδόπουλος
Ανδρέας Παπαδόπουλος Ανδρέας Παπαδόπουλος
7lynnlre08plbaosrhtp
Ζωή

Πρώτη δημοπρασία ρολογιών από τον οίκο Sotheby's στο Ντουμπάι

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας, ήταν ένα ρολόι χειρός Chopard από λευκόχρυσο, διαμάντια και ζαφείρια, που πωλήθηκε αντί 200.000 δολαρίων

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's πραγματοποίησε την πρώτη του δημοπρασία ρολογιών στο Ντουμπάι, αποκομίζοντας ποσό συνολικό 2,6 εκατομμυρίων δολαρίων από την πώληση 121 λαχνών.

«Η περιοχή αυτή αναπτύσσεται τα τελευταία πέντε με δέκα χρόνια και ένας ολοένα αυξανόμενος αριθμός από τους μεγαλύτερους συλλέκτες παγκοσμίως είναι εδώ», δήλωσε ο Σαν Χάινς, ο παγκόσμιος επικεφαλής για τα ρολόγια στον οίκο Σόθμπις και ο δημοπράτης της χθεσινής βραδιάς.

Ο οίκος Christie's είχε διοργανώσει δημοπρασία για ρολόγια στο Ντουμπάι τον Μάρτιο.

Το σημαντικότερο κομμάτι της δημοπρασίας, ένα ρολόι χειρός Chopard από λευκόχρυσο, διαμάντια και ζαφείρια, πωλήθηκε αντί 200.000 και πλέον δολαρίων.

«Οι τιμές συνηθίζουν να είναι κάπως περίεργες», δήλωσε ένας υποψήφιος αγοραστής από το Ντουμπάι, σημειώνοντας ότι άλλες δημοπρασίες πάσχουν από υπερβολικό θόρυβο και βαρύγδουπη διαφήμιση.

Περισσότερη γνώση σημαίνει ότι οι τιμές δεν θα είναι αστρονομικές, δήλωσε ο Χάινς. «Αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο για την αγορά, που κατά συνέπεια δεν υπερθερμαίνεται και δεν εκρήγνυται».