Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times, ότι το Facebook επέτρεπε σε Amazon, Microsoft, Netflix και Spotify να διαβάζουν μηνύματα χρηστών, σήμερα με ανακοίνωση της, ο «κολοσσός» του Μάρκ Ζούκενμπεργκ προσπάθησε να δικαιολογήσει για ακόμα μία φορά ένα σημαντικό λάθος στην ασφάλεια των δεδομένων της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Συγκεκριμένα η εφημερίδα έγραψε ότι το μέσο κοινωνική δικτύωσης επέτρεπε στη μηχανή αναζήτησης Bing της Microsoft να βλέπει τα ονόματα σχεδόν όλων των φίλων χρηστών του χωρίς τη συγκατάθεσή τους, επικαλούμενη έγγραφα από το 2017.

Με τη σειρά της η Facebook Inc λοιπόν, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έδωσε σε ορισμένες εταιρείες πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών του χωρίς την έγκρισή τους.

Απεναντίας διευκρίνισε ότι αυτό που έκανε ήταν να βοηθάει τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους στο Facebook ή σε συγκεκριμένες λειτουργίες σε συσκευές και πλατφόρμες που έχουν φτιάξει άλλες εταιρείες, όπως οι Apple, Amazon, Blackberry και Yahoo, που είναι γνωστές ως διασυνδεδεμένοι εταίροι.

Ακόμη, σημείωσε ότι αυτοί οι εταίροι είχαν πρόσβαση σε μηνύματα, αλλά οι χρήστες «θα έπρεπε πρώτα να έχουν ξακάθαρα συνδεθεί στο Facebook» προτού χρησιμοποιήσουν μια λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων ενός εταίρου.

Τέλος το Facebook ανακοίνωσε ότι τερμάτισε σχεδόν όλες αυτές τις συνεργασίες τους τελευταίους μήνες, εκτός από αυτήν με την Apple και την Amazon.