Είναι λιποδιαλύτης. Το τσάι, αν το πιείτε σκέτο, δεν έχει θερμίδες. Ταυτόχρονα, έχει την ιδιότητα να αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, εξαιτίας του συνδυασμού δύο ουσιών που περιέχονται σ’ αυτό: της κατεχίνης και της τεΐνης (ουσία αντίστοιχη της καφεΐνης).

Ενισχύει τη στοματική υγιεινή. Ξέρατε ότι το τσάι μπορεί να σας χαρίσει δροσερή αναπνοή; Μελέτες υποδεικνύουν ότι τόσο το μαύρο τσάι, όσο και το τσάι του βουνού, έχουν αντιβακτηριδιακή δράση! Οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι, δρουν ενάντια στα οδοντικά βακτήρια καταπολεμώντας την δημιουργία της οδοντικής πλάκας.

 

Είναι αγχολυτικό. Ερευνητικές ομάδες των Πανεπιστημίων των Πατρών και των Ιωαννίνων απέδειξαν ότι το τσάι –το πράσινο, του βουνού αλλά και το μαύρο- έχει αγχολυτική δράση. Η ουσία θεανίνη δρα κατευναστικά και μπορεί να σας προσφέρει βαθύ, ήρεμο ύπνο!

Συνεισφέρει στην πρόληψη της οστεοπόρωσης. Το εκχύλισμα των φύλλων του τσαγιού συνεισφέρουν στην πρόληψη της οστεοπόρωσης! Ιδιαίτερα το πράσινο τσάι εμποδίζει την απώλεια οστικής πυκνότητας και ενισχύει την αντοχή των οστών.

Είναι πιο ωφέλιμο κι απ’ το νερό. Ορισμένες έρευνες υποδεικνύουν ότι η κατανάλωση τσαγιού είναι ίσως πιο ωφέλιμη κι από το νερό! Το τσάι, έχει τη δυνατότητα να ενυδατώσει τον οργανισμό όσο και το νερό, και παράλληλα του παρέχει αντιοξειδωτική προστασία.  

πηγή:tastyday.gr