1. Αγγούρια. Η σάρκα των αγγουριών αποτελείται κυρίως από νερό, αλλά περιέχει επίσης βιταμίνη C και καφεϊκό οξύ, τα οποία καταπραΰνουν τους ερεθισμούς του δέρματος και να μειώνουν το πρήξιμο. Εξού και τα αγγούρια χρησιμοποιούνται συχνά σε πρησμένα μάτια και εγκαύματα από τον ήλιο

2. Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. Τα περισσότερα πράσινα μαρούλια περιέχουν 50 τοις εκατό νερό, καθιστώντας τα μια τροφή με χαμηλής πυκνότητας ενέργεια. Με άλλα λόγια, χορταίνεις προσλαμβάνοντας λίγες θερμίδες και χάνεις βάρος γρηγορότερα!

3. Κολοκύθια. Με 95 τοις εκατό νερό κατά βάρος, είναι από τα πιο ενυδατικά λαχανικά που μπορείτε να φάτε. Μια υγιής μερίδα έχει λιγότερες από 25 θερμίδες και είναι μια εξαιρετική πηγή φολικού οξέος, καλίου και βιταμινών Α και C.

4. Κοτόσουπα με νουντλς. Η γνωστή πατέντα για την καταπολέμηση της γρίπης, είναι ικανή να ενυδατώσει και τον πιο αφυδατωμένο οργανισμό.

5. Μελιτζάνα. Η τροφή που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας τέλειας δίαιτας. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και νερό, αλλά χαμηλή σε θερμίδες. Απλά αποφεύγουμε να τις καταναλώνουμε τηγανισμένες!.

6. Αχλάδι. Πέρα από τη γλυκιά, δροσιστική γεύση του, ένα μέσο αχλάδι περιέχει 6 γραμμάρια φυτικών ινών, ή 24 τοις εκατό της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας. Πλέον, το είδος των ινών που βρέθηκαν σε αχλάδια (διαλυτές φυτικές ίνες) σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

7. Ανανάς. Αυτό το εξαιρετικά ζουμερό φρούτο είναι γεμάτο με βρομελίνη, ένα μίγμα ενώσεων με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις δυνάμεις. Με άλλα λόγια, αν τρώτε ανανά τώρα, μπορείτε να αποφύγετε τον πόνο στο μέλλον.

8. Γιαούρτι. Όταν είστε αφυδατωμένος, το σώμα σας χάνει ηλεκτρολύτες εκτός από το νερό. Δεδομένου ότι το γιαούρτι έχει μια σημαντική ποσότητα καλίου και νατρίου, μπορεί να βοηθήσει αντικαθιστώντας τους χαμένους ηλεκτρολύτες και να αναζωογονήσει το σώμα σας.

9. Φρουτοζελέ. Το ζελέ (χωρίς ζάχαρη) είναι χαμηλά σε θερμίδες, είναι γλυκό και αναζωογονητικό, ιδανικό για την καταπολέμηση του πόθου μας προς τη ζάχαρη, όταν προσπαθούμε να χάσουμε βάρος.

10. Ακτινίδιο. Ένα μεγάλο, ζουμερό ακτινίδιο έχει μόνο 56 θερμίδες και 20 τοις εκατό περισσότερη βιταμίνη C από ένα πορτοκάλι.

πηγή:tastyday.gr