Στον Γιόχαν Σεμπάστιαn Μπαχ είναι αφιερωμένο το σημερινό doodle της Google, καθώς σαν σήμερα το 1865 γεννήθηκε ο Γερμανός συνθέτης, ο οποίος έμελλε να μας χαρίσει μερικές από τις ομορφότερες συνθέσεις της κλασσικής μουσικής.

Με ένα πρωτοποριακό doodle που διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, η Google τιμά την ημέρα γέννησης του σπουδαίου συνθέτη. Το συγκεκριμένο doodle αποτελεί μια διαδραστική εμπειρία που ενθαρρύνει τους χρήστες να συνθέσουν μια μελωδία της επιλογής τους.

Στην εποχή του θαυμαζόταν ως ένας εξέχων οργανίστας, τσεμπαλίστας και κατασκευαστής οργάνων, όχι όμως ως συνθέτης, καθότι εθεωρείτο παρωχημένος. Η αναγνώρισή του άρχισε μετά το 1800 πρώτα στην πατρίδα του και μετά σ’ όλο τον κόσμο.

Ο Μπαχ είναι δημιουργός μεγαλόπνοων έργων εκκλησιαστικής και κοσμικής μουσικής, όπως η «Λειτουργία σε σι ελάσσονα», «Τα κατά Ματθαίον Πάθη», «Τα κατά Ιωάννην Πάθη»,το «Ορατόριο των Χριστουγέννων», «Το καλώς συγκερασμένο κλειδοκύμβαλο», «Η τέχνη της φούγκας», «Παραλλαγές Γκόλντνμπεργκ» και «Βρανδεμβούργια Κοντσέρτα».

Υπήρξε πολύ μορφωμένος και καλλιεργημένος και ως χαρακτήρας ακέραιος και τίμιος, αλλά καθόλου φιλόδοξος, ήταν δε ένας συνειδητός οικογενειάρχης – έκανε 20 παιδιά!