1. Αν σας έπεσε παραπάνω αλάτι στο φαγητό κρατήστε τη ψυχραιμία σας και πηγαίνετε κατευθείαν στη φρουτιέρα, πάρτε ένα μήλο, κόψτε το στα δύο, αφαιρέστε τα κουκούτσια και προσθέστε το στην κατσαρόλα για περίπου δέκα λεπτά. Έπειτα αφαιρέστε το και η «λύσσα» θα έχει φύγει.

2. Ανοίξατε το βάζο να πάρετε ένα κουταλάκι καστανή ζάχαρη και έχει γίνει πέτρα; Μεταφέρετε τη ζάχαρη σε μία πλαστική σακούλα τροφίμων, προσθέστε μαζί ένα μεγάλο κομμάτι μήλου, κλείστε την καλά και αφήστε τη σε σκιερό μέρος για ένα δύο εικοσιτετράωρα. Η ζάχαρή σας θα ξαναγίνει σαν …καινούργια.

3. Εχετε βαρεθεί να τρώτε το ψητό κοτόπουλο στεγνο; Πάρτε ένα μήλο και βάλτε στο εσωτερικό του κοτόπουλου πριν το βάλετε στο φούρνο και θα εκπλαγείτε με τα αποτελέσματα.