1.Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες που αφήνουν στα δάχτυλά σας τα φρούτα που καθαρίζετε, τρίψτε τα με μία ξεφλουδισμένη πατάτα ή με άσπρο ξύδι.

2.Αν σας περισσέψει λίγο κρασί στο μπουκάλι, γεμίστε μία παγοθήκη και βάλτε τη στην κατάψυξη. Όταν χρειαστείτε κρασί για το μαγείρεμα, θυμηθείτε μόνο σε ποιο συρτάρι την βάλατε.

3.Μην πετάτε το νερό στο οποίο βράζετε τα μακαρόνια ή τις πατάτες. Περιέχει θρεπτικά συστατικά και μπορείτε να το αξιοποιήσετε ποτίζοντας με αυτό τα φυτά σας. Αφήστε το όμως πρώτα να κρυώσει.

4.Αν θέλετε να πειστείτε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που σας πουλάνε, βάλτε τα ένα ένα σε δοχείο που έχετε γεμίσει με περίπου δέκα πόντους νερό. Τα αυγά που θα μείνουν στον πάτο του δοχείου είναι πεντάφρεσκα. Αν πάνε προς τα πάνω «στραβά», δηλαδή με το ένα άκρο μόνο, τότε είναι λιγότερο φρέσκα και θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν γρήγορα.

5.Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκο το μαρούλι σας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, τυλίξτε το σε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε μία σακούλα.