Η Λίβερπουλ μπορεί θεωρητικά να ήταν η... ξενερωμένη καθώς έμεινε εκτός κούρσας τίτλου και η Τότεναμ η... διψασμένη που κυνηγά την έξοδό της στο UEFA Champions League, όμως στον αγωνιστικό χώρο του "Άνφιλντ" κυριάρχησε μια ομάδα, και αυτή φορούσε κόκκινα. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο όπου και προηγήθηκε με 2-0 (Σαλάχ, Ρόμπερτσον) με τους Χάκπο και Έλιοτ να ανεβάζουν ακόμη περισσότερο τον δείκτη του σκορ προτού οι φιλοξενούμενοι μειώσουν χάρη στα γκολ των Ρισάρλισον και Σον και διαμορφώσουν το τελικό 4-2.

Αυτό το αποτέλεσμα κάνει την Άστον Βίλα να χαμογελά καθώς διατηρεί - παρά την ήττα της από την Μπράιτον - το προβάδισμα του +7 στη μάχη για την τετράδα της Premier League. Αντίθετα κάνει την Άρσεναλ να... μελαγχολεί καθώς με τέτοια εικόνα που εμφάνισαν στα πρώτα 70' λεπτά, τα "Σπιρούνια" του Ποστέκογλου δύσκολα θα κόψουν βαθμούς από την Μάντσεστερ Σίτι

Καταιγιστική Λίβερπουλ στο πρώτο ημίχρονο με 13 τελικές και 2 γκολ, εξαφανισμένη η Τότεναμ

Για δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι μετά από εκείνο κόντρα στην Άρσεναλ, η Τότεναμ ήταν... θλιβερή στο πρώτο ημίχρονο. Η Λίβερπουλ έκανε ότι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός ότι είχε βρει μόνο ένα γκολ με τον Σαλάχ στο 16', ήταν μάλλον θέμα της... γνωστής δικής της αστοχίας αλλά και του εξαιρετικού Βικάριο. 

Οι τρεις χαφ που παρέταξε ο Ποστέκογλου ήταν κάκιστοι τόσο στο κομμάτι του build up όσο κυρίως και σε αυτό της άμυνας όπου δεν κατάφεραν να περιορίσουν καθόλου τη δράση των παικτών του Κλοπ. Εν τέλει η ποδοσφαιρική δικαίωση για τους γηπεδούχους ήρθε με το γκολ του Ρόμπερτσον στο 45'. Με 13 τελικές (8 στην εστία) τελείωσαν το πρώτο ημίχρονο οι "Κόκκινοι".

Χάκπο και Έλιοτ συνέχισαν τις φοβερές εμφανίσεις για τη Λίβερπουλ, η Τότεναμ "ξύπνησε" μετά το 70' χάρη στον Ρισάρλισον

Η Λίβερπουλ δε θέλησε να μπει σε περιπέτειες και με την έναρξη του δευτέρου μέρους φιλοδώρησε και με τρίτο τέρμα την Τότεναμ με τον Κόντι Χάκπο να σκοράρει ξανά. Ο Ολλανδός με ασίστ (στο δεύτερο γκολ του Σαλάχ) και γκολ συνέχισε τις εξαιρετικές εμφανίσεις του (από τη μέρα που έμαθε ότι... έρχεται ο Σλοτ!). 

Τις εντυπωσιακές εμφανίσεις, ωστόσο, συνέχισε και ο Χάρβεϊ Έλιοτ. Άλλος ένας παίκτης που οφείλει την καριέρα του στον Γιούργκεν Κλοπ τον... αντάμειψε με ένα φανταστικό γκολ το οποίο διαμόρφωσε το 4-0, με την Τότεναμ απλώς να... χαζεύει. 

Μετά το 4-0 άρχισαν οι μαζεμένες αλλαγές από Κλοπ και Ποστέκογλου. Ο ρυθμός έπεσε και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Τότεναμ βρίσκοντας γκολ με τον Ρισάρλισον ενώ λίγο αργότερα ο Βραζιλιάνος έδωσε την ασίστ στον Σον ο οποίος από το πουθενά έκανε το 4-2. 

Η Λίβερπουλ για 70' λεπτά εμφάνισε εικόνα πρωταθλήτριας και για τα επόμενα 20' λεπτά εμφάνισε τις παθογένειες που την έκαναν να μείνει εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Αν μάλιστα ο Τίρνεϊ είχε δει και το πέναλτι του Τζο Γκόμεζ στον Μπρέναν Τζόνσον τα πράγματα θα είχαν γίνει πολύ πιο δύσκολα. Σπουδαίες βοήθειες του Ρισάρλισον που με τέτοιες εμφανίσεις "πρέπει" να ξεκινάει στην ενδεκάδα της Τότεναμ.