Λίγες ώρες μετά την τεράστια πρόκριση της ομάδας του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Europa Conference League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Φενερμπαχτσέ, σειρά πήρε η Κ19 των "ερυθρολεύκων" που αντιμετώπισε τη Ναντ με φόντο την είσοδο στον τελικό του UEFA Youth League.

Οι "μπέμπηδες" του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου έχουν πραγματοποιήσει ονειρεμένη πορεία μέχρι τους "4" της διοργάνωσης αποκλείοντας τεράστια ονόματα στις προηγούμενες φάσεις. Το ίδιο έκαναν και κόντρα στη Ναντ, με τον Ολυμπιακό να είναι εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απειλώντας πολλές φορές την εστία του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Η πρόκριση για ακόμη μία φορά όμως κρίθηκε στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Οι "ερυθρόλευκοι" ήταν για ακόμη μία φορά πιο ψύχραιμοι και πήραν την πρόκριση για τον τελικό του UEFA Youth League με 3-1, εκεί που θα περιμένουν μία εκ των Πόρτο και Μίλαν. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o65izupmc1)

Σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν Ολυμπιακός και Ναντ

Τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν με τις δύο ομάδες να κινούνται αναγνωριστικά στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς να υπάρχουν πολλές φάσεις στις δύο εστίες. Οι "ερυθρόλευκοι" πάλευαν την κάθε φάση ξεχωριστά, με τον Δημήτρη Μαυρογενίδη να χειροκροτεί την αυτοθυσία των παικτών του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o3ffmsphnl)
Η πρώτη μεγάλη φάση ανήκε στους Γάλλους, με τους παίκτες της Ναντ να κυκλοφορούν πολύ ωραία την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού αλλά ο Σίνα ήταν εκεί για να διώξει σε κόρνερ την προβολή του Μαφουμπί, γλιτώνοντας την ομάδα του από σίγουρο γκολ.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o3ndr27cwp)
Στη συνέχεια, η ομάδα του Πειραιά βγήκε μπροστά και έψαξε τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία με τον Χαράλαμπο Κωστούλα στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Έλληνας επιθετικός, μετά τον συνδυασμό του με τον Παπακανέλλο, βρέθηκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει όπως θα ήθελε, με τον Μαμπόν να του λέει "όχι".

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o3zedy69rd)

Τεράστια φάση για τη Ναντ - Ακυρώθηκε από το VAR το γκολ του Κωστούλα

Λίγο αργότερα, οι "ερυθρόλευκοι" στάθηκαν τυχεροί, μιας και μετά την πολύ δυνατή εκτέλεση φάουλ του Ασουμανί, ο Ντουγκάρ δεν μπόρεσε να βάλει το κεφάλι του όπως θα ήθελε για να στείλει την μπάλα στην εστία, σπαταλώντας μία μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα του. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o42g5ko1h5)
Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Μουζακίτη κατάφερε να προηγηθεί με τον Χαράλαμπο Κωστούλα. Ο Έλληνας φορ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά πάσα του Κουτσίδη και απο κοντά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για χέρι του Κωνσταντίνου Κωστούλα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τελικά ισόπαλες στα αποδυτήρια με 0-0. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o4dy57j68x)

Δυνατό ξεκίνημα για τη Ναντ στο δεύτερο ημίχρονο - Συνεχόμενα "όχι" από τον Σίνα

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τη Ναντ να μπαίνει πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και να απειλεί την εστία του Ολυμπιακού με συνεχόμενα κόρνερ μπροστά από την εστία του Σίνα, που δείχνει μέχρι στιγμής απροσπέλαστος σε κάθε επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων.

Στα επόμενα λεπτά της αναμέτρησης ο Ολυμπιακός κατάφερε να ισορροπήσει ξανά το παιχνίδι και να γίνει απειλητικός, χάνοντας μάλιστα μία σπουδαία διπλή ευκαιρία στο 68ο λεπτό για να προηγηθεί. Ο Μουζακίτης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον τερματοφύλακα της Ναντ να σταματάει αρχικά εκείνον και στη συνέχεια τον Παπακανέλλο που πλάσαρε από κοντά. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o53cnpo14h)
Οι δύο προπονητές προσπάθησαν μέσω των αλλαγών να φρεσκάρουν τις ομάδες τους αλλά και να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους, που παρουσιάστηκαν όμως... διαβασμένοι σε κάθε περίσταση του αγώνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εκείνος που πίεσε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα τους Γάλλους για να βάλει το γκολ της νίκης, αλλά δεν τα κατάφερε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o5ijtzk2dd)

Μεγάλος νικητής στα πέναλτι ο Ολυμπιακός και πρόκριση στον τελικό του UEFA Youth League

Το τελικό 0-0 στέλνει τις δύο ομάδες στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, εκεί οι "ερυθρόλευκοι" έχουν πάρει ήδη δύο προκρίσεις κόντρα σε Ίντερ και Λανς, αλλά οι Γάλλοι από την πλευρά τους έχουν τέσσερις από τις πέντε προκρίσεις τους στη διαδικασία των πέναλτι. 

Η διαδικασία των πέναλτι

1ο πέναλτι Ναντ: Άστοχο (Λε Του)
1ο πέναλτι Ολυμπιακός: Άστοχο (Μουζακίτης)
2ο πέναλτι Ναντ: Άστοχο (Ακαπαντί)
2ο πέναλτι Ολυμπιακός: ΕΥΣΤΟΧΟ (Μπάκουλας)
3ο πέναλτι Ναντ: ΕΥΣΤΟΧΟ (Τουρέ)
3ο πέναλτι Ολυμπιακός: ΕΥΣΤΟΧΟ (Χαρ. Κωστούλας)
4o πέναλτι Ναντ: Άστοχο ( Λε Ρου)
4ο πέναλτι Ολυμπιακός: ΕΥΣΤΟΧΟ (Λιατσικούρας)

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o5ypk8rqch)
Ο Ολυμπιακός πήρε την τεράστια πρόκριση για τον τελικό του UEFA Youth League και θα περιμένει μία εκ των Πόρτο και Μίλαν στον αγώνα που θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας (22/04 19:00). Οι "ερυθρόλευκοι" παιχταράδες συνεχίζουν το όνειρό τους και βρίσκονται πλέον ένα βήμα από το μεγάλο τρόπαιο

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0o6a334wpw9)
Ολυμπιακός: Σίνα, Κων. Κωστούλας, Πρεκατές (92' Τανούλης), Κουτσίδης, Κουτσογούλας (78' Λιατσικούρας), Αλαφάκης, Μουζακίτης, Μπάκουλας, Παπακανέλλος, Πνευμονίδης (61' Δάμα) , Χαρ. Κωστούλας

Ναντ: Μαμπόν, Γκοτιέ (69' Κουμούς) , Μουαμπά, Ντιγκάρ, Ακαπαντί, Λερού, Γκομές, Γκιρασί (77' Τουρέ), Ασουμανί (81' Λε Του), Νζιτά (69' Σοβέν), Μαφουμπί