Επισήμως, τουλάχιστον μέχρι αποδείξεως του... υπερατλαντικού εναντίον, παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Κέντρικ Ναν. Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας τους με φωτογραφία που δείχνει τον ίδιο να υπογράφει το συμβόλαιό του και από πάνω, περιχαρή και χαμογελαστό, το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο. 

Η ανανέωση έγινε γνωστή το βράδυ της Τρίτης, 8 Μαΐου, ενώ το πρωί ο καθ' ύλη αρμόδιος, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, την επιβεβαίωσε με στόρι στο instagram. 

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για την ανανέωση του Κέντρικ Ναν


Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός AKTOR ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κέντρικ Ναν ως το καλοκαίρι του 2026. Υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις ο αθλητής διατηρεί το δικαίωμα χρήσης NBA Out.

Παναθηναϊκός: Τι είναι το NBA out 

Το NBA out είναι ένας όρος στο συμβόλαιο των παικτών που τους επιτρέπει να φύγουν, κατά τη διάρκειά του, μόνο για την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Σε ό,τι αφορά τον Ναν, αν μία ομάδα του NBA θέλει να τον αποκτήσει, θα πρέπει να δώσει 825.000 δολάρια ως μέγιστο ποσό στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 2024 και 850.000 δολάρια εκείνο του 2025. Αν ο Παναθηναϊκός έχει βάλει μεγαλύτερο ποσό όρο στο συμβόλαιο και ο Ναν θελήσει να φύγει, θα πρέπει να πληρώσει το ποσό στην ΚΑΕ από την τσέπη του. 

Σε ό,τι αφορά το δικό του συμβόλαιο, ο Ναν έχει ως ταβάνι τα 2.165.000 δολάρια (μικτά), για ένα χρόνο, εφόσον πάει στο NBA. Αυτό το ποσό, ωστόσο, ισχύει αν ο ίδιος λογίζεται βετεράνος τεσσάρων χρόνων στο NBA. Αν η περίοδος 2021-22, κατά την οποία δεν έπαιξε λόγω τραυματισμού στο γόνατο, λογιστεί ως μη γενόμενη -κάτι που ισχύει για τα ντραφτ που θεωρούνται ρούκι τις δεύτερές τους σεζόν, εφόσον έχουν χάσει τις πρώτες, τότε μπαίνει στη μισθολογική βαθμίδα των χρόνων 1-3, με αποτέλεσμα η μέγιστη μικτή αμοιβή να είναι 2.092.354 δολάρια.

Οικονομικά δεν θα τον συμφέρει το δεύτερο σενάριο, αλλά το νόστιμο ήμαρ μπορεί να επιδράσει καταλυτικά.