Αποπαρασίτωση: Εποχή για περιποίηση, αμπούλες και citronella!
Τσιμπούρια, σκνίπες και ψύλλοι αφθονούν
Προστατεύουμε το κατοικίδιό μας με αμπούλα ή παρασιτοκτόνο λουράκι και ψεκάζουμε (τα σκυλάκια) με σπρέι citronella

Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες δεν πρέπει να ξεχνάμε την αποπαρασίτωση του σκύλου ή της γάτας μας, καθώς τσιμπούρια, σκνίπες και ψύλλοι αφθονούν, ειδικά στην εξοχή και κυρίως στις παραθαλάσσιες περιοχές. Προστατεύουμε το κατοικίδιό μας με αμπούλα ή παρασιτοκτόνο λουράκι και ψεκάζουμε (τα σκυλάκια) με σπρέι citronella.
Σκύλος
- Χτενίζουμε καθημερινά το τρίχωμα, για να αποβάλλει τις νεκρές τρίχες που το επιβαρύνουν, ειδικά το καλοκαίρι.
- Αν το τρίχωμα του σκύλου μας, συγκεκριμένα, έχει κόμπους, θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό pet groomer για το αν πρέπει να κουρευτεί. Κάποιες φυλές δεν πρέπει να κουρεύονται.
- Αν επιλέξουμε να κουρέψουμε τον σκύλο μας, θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι το δέρμα του χρειάζεται αντηλιακό για μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο.
- Στην παραλία φροντίζουμε ο σκύλος μας να είναι σε σκιερό μέρος και να έχει στο πιατάκι του δροσερό νερό
- Τα σκυλάκια με μακρύ τρίχωμα και με κόμπους στο τρίχωμά τους αποφεύγουμε να τα βάζουμε στη θάλασσα, διότι οι κόμποι με το θαλασσινό νερό θα σφίξουν πάνω στο δέρμα τους και μπορεί να προκαλέσουν δερματολογικά προβλήματα.
- Επειτα από κάθε βουτιά στη θάλασσα, πάντα πρέπει να ακολουθεί ένα καλό ξέβγαλμα ή μπάνιο με κάποιο υποαλλεργικό σαμπουάν.
Γάτα
- Είναι σημαντικό να αποπαρασιτώνετε τη γάτα σας χορηγώντας της την κατάλληλη αγωγή περίπου κάθε 2-3 μήνες, για να παραμένει ασφαλής από ψύλλους και τσιμπούρια.
- Ακόμα, είναι σημαντικό να έχετε τον νου σας στη γάτα σας, ώστε να αποφύγει, όσο είναι δυνατόν, τις αλληλεπιδράσεις με τις μέλισσες. Το πιθανότερο είναι ότι αν μια μέλισσα την τσιμπήσει, η γάτα σας δεν θα πάθει τίποτα. Σε περίπτωση, όμως, που εμφανίσει συμπτώματα αλλεργίας, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.
Δημοσιεύτηκε στο ένθετο Animall της εφημερίδας Παραπολιτικά