επιστροφή του εμβληματικού van της VW στο ηλεκτρικό σήμερα δεν θα περιοριστεί, όπως όλα δείχνουν, στο να αποτελέσει απλώς ένα ηλεκτροκίνητο van καθώς όπως ανακοίνωσε η γερμανική φίρμα το ID.Buzz πρόκειται να αποκτήσει μια ισχυρότερη, σπορ προδιαγραφών έκδοση με τα διακριτικά GTX.


Aν και προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες που αφορούν την νέα έκδοση, με δεδομένη την ήδη υπαρκτή «προϊστορία» των ID.4 και ID.5 GTX, το επιβατικό van αναμένεται να αξιοποιήσει την ίδια διάταξη με το δίδυμο ηλεκτρικών μοτέρ, συνδυαστικής ισχύος 299 ίππων. Θα τροφοδοτούνται από την μεγαλύτερη μπαταρία των 77 KWh με κάποια επίπτωση βέβαια στην αυτονομία που θα μειωθεί προς όφελος των υψηλότερων επιδόσεων.


Όπως εύκολα υποθέτει κανείς το ID.Buzz GTX θα υιοθετήσει και μια σειρά σχεδιαστικών διαφοροποιήσεων εντός και εκτός οι οποίες θα αναλάβουν να υπογραμμίσουν τον διαφορετικό χαρακτήρα του, προσδίδοντας του ένα πιο σπορ ύφος.


Τα πιθανότερο είναι ότι η GTX έκδοση θα αποτελέσει αποκλειστικό προνόμιο της επιβατικής έκδοσης και δεν θα επεκταθεί στην panel van, Cargo έκδοση αμαξώματος αν και αυτό μένει να αποδειχθεί στην πορεία.

Η GTX έκδοση δεν θα είναι η μοναδική «έκπληξη» που ετοιμάζει η VW για το ID.Buzz καθώς όπως έχει ανακοινωθεί στο πρόσφατο παρελθόν η γερμανική φίρμα σχεδιάζει την προσθήκη και μιας campervan εκδρομικής παραλλαγής του η οποία θα υιοθετήσει τα διακριτικά California και θα επιδιώξει να αναβιώσει την αύρα του ιστορικού προγόνου του ID.Buzz.

Σύμφωνα με τις σχετικές συστάσεις η νέα έκδοση θα κάνει την εμφάνισή της μετά το 2025 και ενδεχομένως να αξιοποιήσει ως αφετηρία την ανανεωμένη εκδοχή του ID.Buzz χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και η αξιοποίηση μεγαλύτερης ενεργειακής απόδοσης μπαταρίες η οποία θα αναλάβει να αντισταθμίσει το βάρος του… οικιακού εξοπλισμού που θα φέρει στο εσωτερικό του.