Όταν ο Elon Musk είχε ανακοινώσει την ονομασία του νέου του project, (Boring Company) και το σκοπό του, δηλαδή τη δημιουργία ενός δικτύου από υπόγειες σήραγγες με πλατφόρμες που θα μεταφέρουν αυτοκίνητα από το ένα σημείο στο άλλο με ταχύτητες 200 χλμ. οι περισσότεροι τον είχαν αντιμετωπίσει με δυσπιστία, θεωρώντας πως ο ιδρυτής της Tesla, υπερβάλλει.

Δύο εβδομάδες μετά την πρώτη εκείνη ανακοίνωση για την Boring Company, ο Elon Musk δημοσιοποίησε video και εικόνες από τις πρώτες δοκιμές της υπερταχείας υπόγειας πλατφόρμας για την μεταφορά αυτοκινήτων που εξελίσσει, αποδεικνύοντας ότι τα λεγόμενα του, τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις του, δεν περιείχαν καμία υπερβολή.

Η νέα του ανακοίνωση με αντικείμενο την Boring Company και τους σκοπούς της εξελίσσει το αρχικό project , δίνοντας στη δημοσιότητα την εικόνα του πρώτου οχήματος-λεωφορείου χωρίς οδηγό το οποίο κατά τον ίδιο ακριβώς «υπόγειο» τρόπο θα αναλάβει να μεταφέρει επιβάτες αξιοποιώντας το ίδιο δίκτυο τούνελ.

Το σχέδιο της Boring Company προβλέπει αρχικά την κατασκευή μιας υπόγειας σήραγγας μήκους 64 χλμ. και των ιδιότυπων αυτών shuttles στo Los Angeles η οποία θα συνδέει δημοφιλή σημεία της πόλης, χωρίς προς το παρόν να έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα.