«Προσωπικά πιστεύω βαθιά στην ετυμολογική διάσταση της λέξης «κρίση». Γιατί σε κάθε δύσκολη περίσταση δοκιμάζονται –κρίνονται– οι πάντες στα πάντα. Κρίνονται οι δυνάμεις, τα αντανακλαστικά και κυρίως οι αξίες. Κρίνεται η κοινωνία, η αγορά και, ίσως περισσότερο απ’ όλους, η Πολιτεία και οι θεσμοί της.

 Στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η μοναδική «σταθερή» κατάσταση τα τελευταία χρόνια είναι η κρίση. Από το ξέσπασμα της πανδημίας, έως τις μεγάλες φυσικές καταστροφές, και από τη μεταναστευτική κρίση ως την ακρίβεια και εσχάτως τη διεθνή κρίση του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά και το οξυμένο πάλι Μεσανατολικό με τις ανυπολόγιστες παραμέτρους και διαστάσεις.

 Σε όλες αυτές τις κρίσεις, οφείλουμε να έχουμε άμεσες και δυνατές αποκρίσεις! Σε πείσμα των αντιξοοτήτων, πρέπει να δίνουμε έναν διμέτωπο αγώνα. Να επουλώνουμε… πληγές και παράλληλα να κάνουμε ένα αναπτυξιακό άλμα με εφαλτήριο τις υποδομές, που δεκαετίες τώρα διεκδικούσε η Στερεά Ελλάδα.

 Το «Άμφισσα – Μπράλλος» του διαγώνιου άξονα Θερμοπύλες - Αντίρριο που κατασκευάζεται και το «Λαμία – Καρπενήσι» που ακολουθεί, σπάνε επιτέλους την απομόνωση στη Φωκίδα και την Ευρυτανία, που παρά τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους, υποφέρουν δημογραφικά. 

 Η ολοκλήρωση του «Ε65», η επικείμενη έναρξη εργασιών της «παράκαμψης Χαλκίδας – Νέας Αρτάκης – Ψαχνών» και το υλοποιούμενο δίκτυο υδατοδρομίων, αλλάζουν ριζικά τον μεταφορικό χάρτη μιας ολόκληρης περιοχής. Η ισχυρή κυβερνητική βούληση σε συνδυασμό με τη σκληρή δουλειά, μας φέρνει πλέον πιο κοντά από ποτέ σε μια ολωσδιόλου νέα κατάσταση. 

 Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να διεκδικούμε για να κατασκευαστούν τα φράγματα σε όλη μας την Περιφέρεια για τη βιώσιμη διαχείριση του νερού μας. Για να υλοποιηθεί και η παράκαμψη Βασιλικού, όπως και το οδικό έργο Δερβενοχώρια – Ελευσίνα. Έτσι, ώστε να γίνει ο τόπος μας ένα αναπτυξιακό σταυροδρόμι με το Διοικητήριο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο επίκεντρο, στην πόλη της Λαμίας.

 Συνεχίζουμε, λοιπόν, να δουλεύουμε  –και δεν αναφέρομαι εγωπαθώς αποκλειστικά στην Περιφερειακή Αρχή, αλλά σε μια ολόκληρη κοινωνία– για να κριθούμε. Να κριθούμε από τα παιδιά μας και να περάσουμε τον πήχη των προκλήσεων!»

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο «Secret» της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 20/4