Του Στράτου Σαραούδα*

Στην πρώτη σας θητεία πετύχατε πολλά. Όμως και στις πρώτες 120 ημέρες της δεύτερης θητεία μας έχουμε να καταφέρει σημαντικά έργα για τη Μεταμόρφωση.

Βάλαμε φωτισμό LED σε όλη τη πόλη, διανοίξαμε δεκάδες δρόμους ζωτικής σημασίας, ενισχύσαμε τον Δήμο με ολοκαίνουργια οχήματα, ενώ ξεκίνησε ο Κόμβος στον Προαστιακό. Τοποθετούνται σύντομα ηχοπετάσματα στη Νέα Ζωή, διαμορφώνονται νέα πεζοδρόμια σε όλη την πόλη ενώ ξεκίνησαν και οι ασφαλτοστρώσεις, διασώσαμε και ανακαινίσαμε πλήρως το Δημοτικό Κολυμβητήριο.

 Αποκτήσαμε ένα υπερσύγχρονο σχολείο, το 2ο Λύκειο, και αναβαθμίσαμε ενεργειακά άλλα τρία, το 1ο Δημοτικό, το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο, με δεκάδες ακόμη εργασίες στα υπόλοιπα σχολεία μας. Πετύχαμε αγορές μεγάλης σημασίας, όπως του Κτήματος Κουτσουμπέλη και μάλιστα ένα εκατομμύριο Ευρώ λιγότερο, των ιδιοκτησιών Κουμπούρη και Λαμπάκη που θα γίνουν χώροι ψυχαγωγίας και πρασίνου, έκτασης στο κτήμα Δηλαβέρη, όπου σύντομα αποκτούμε -και μάλιστα με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο- και άλλα οικόπεδα-ακίνητα. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε δεκάδες εκατομμύρια χρηματοδοτήσεις, από τα οποία υλοποιούμε τη συντριπτική πλειοψηφία των έργων που ανέφερα και θα αναφέρω. Εν ολίγοις μπήκαν τα θεμέλια, πάνω στα οποία συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό.

 Ενδεικτικά και πάλι τα πεζοδρόμια, οι ασφαλτοστρώσεις και οι διανοίξεις δρόμων συνεχίζονται. Ένα γήπεδο-μπαλόνι ήδη τοποθετείται δίπλα στο 2ο Λύκειο, ενώ προχωρούν οι μελέτες για την επέκταση κατά έναν όροφο όλων των ιδιόκτητων βρεφονηπιακών σταθμών και την επέκταση του τοπικού ιατρείου με δύο ακόμη ορόφους, ώστε να διεκδικήσουμε την αναβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας.

 Την ίδια στιγμή επιδιώκουμε την αξιοποίηση του κτήματος Δηλαβέρη, την κατασκευή του 10ου Νηπιαγωγείου, την αξιοποίηση των δικών μας πλέον ιδιοκτησιών Κουτσουμπέλη, Λαμπάκη και Κουμπούρη. Έργα σημαντικά με τα οποία ευελπιστώ η πόλη μας, ο τόπος όπου μεγαλώσαμε, ζούμε και μεγαλώνουμε την οικογένειά μας, να αφήσει οριστικά πίσω το παρελθόν των χαμένων ευκαιριών.

 Αυτό άλλωστε είναι το όραμα το οποίο με έκανε να διεκδικήσω τη δημαρχία. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός ούτε βιοπορίζομαι από την πολιτική. Μοναδική μου προτεραιότητα ήταν -και είναι- να αλλάξουμε την πόλη μας.  Να γυρίσει οριστικά η Μεταμόρφωση σελίδα και να γίνει επιτέλους όπως την ονειρευόμαστε.

*Δημάρχου Μεταμόρφωσης

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota της εφημερίδας Παραπολιτικά στις 11/5