Της Μελίνας Δερμεντζοπούλου*

Οι ευρωεκλογές βρίσκονται προ των πυλών και το διακύβευμα που τις συνοδεύει είναι ίσως σοβαρότερο από ποτέ. Η ψήφος στις ευρωεκλογές λανθασμένα θεωρείται από πολλούς ως μια χαλαρή ψήφος, που δεν επηρεάζει την καθημερινότητα του πολίτη.

 Η συμμετοχή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό πυρήνα και η ευρωπαϊκή της πορεία είναι δύο στοιχεία αδιαπραγμάτευτα, ειδικά με νωπές ακόμα τις μνήμες του 2015, όταν η ευρωπαϊκή ταυτότητα της χώρας βρέθηκε εν κινδύνω. Ο μεγαλύτερος εγγυητής αυτής της στρατηγικής επιλογής   για την Πατρίδα μας  είναι η Νέα Δημοκρατία. Πρόκειται άλλωστε για την παράταξη που έβαλε τη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και που πάλεψε για να την κρατήσει εντός του ευρωπαϊκού νυμφώνα, από τον οποίο κινδύνεψε πριν από μερικά χρόνια να βγει.

 Σε αυτές τις ευρωεκλογές ψήφος στη Νέα Δημοκρατία σημαίνει ψήφο στο ευρωπαϊκό μας μέλλον, που δεν είναι κάτι αόριστο και ασαφές, αλλά αποτελεί μια θετική αναπτυξιακή προοπτική την οποία έχουμε ζήσει και πρέπει να συνεχίσουμε να τη ζούμε. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέτυχε ένα εντυπωσιακό turn around story τα τελευταία χρόνια. Κατάφερε  να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης και να κάνει τους διεθνείς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς να μιλούν για ένα θαύμα μετά την πολυετή οικονομική κρίση, επιτυχία που αποτυπώνεται  εμπράκτως στην βελτίωση της ποιότητας ζωης και τη καθημερινότητα των Ελλήνων  πολιτών.

 Ως ενεργός πολίτης της Θεσσαλονίκης, ως άνθρωπος που ασχολείται με τα  κοινά απο τα φοιτητικά μου χρόνια ως και σήμερα    Ως  αντιπεριφερειάρχης στην Κεντρική Μακεδονία, ως μια γυναίκα που αφουγκράζεται τις αγωνίες των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, βλέπω το ευρωπαϊκό διακύβευμα ξεκάθαρα στην περιοχή μας. Κι αυτό γιατί μια σειρά κρίσιμων έργων και πολιτικών με ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση βρίσκονται σε εξέλιξη ή ολοκληρώνονται, αλλάζοντας σταδιακά το πρόσωπο της Βόρειας Ελλάδας έτσι ώστε το 2030 να έχουμε δημιουργήσει ένα νέο δυναμικό, παραγωγικό και δίκαιο αναπτυξιακό υπόδειγμα.

 Έργα υποδομών και σύγχρονες πολιτικές ,  όπως το Μετρό Θεσσαλονίκης που επιτέλους ολοκληρώνεται τον Νοέμβριο, η αναγέννηση του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης, ο εκσυγχρονισμός νοσοκομείων και κέντρων Υγείας σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, τα νέα νοσοκομεία (ογκολογικό  και  παιδιατρικό )  να προχωρούν, οι 17 νέες σχολικές μονάδες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η λειτουργία δομών για την εξυπηρέτηση των ευάλωτων συμπολιτών μας είναι προτεραιότητες καθοριστικής αξίας για τη ζωή όλων μας.

 Εκατοντάδες έργα, μεγαλύτερα και μικρότερα, θα διαμορφώσουν ένα δυναμικό πλαίσιο που βελτιώνει την ποιότητα ζωής.  Στο μέλλον της περιοχής μας,  το ευρωπαϊκό αποτύπωμα είναι δημιουργικά παρόν. Το ίδιο ισχύει για ολόκληρη τη χώρα και τις πολλαπλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, σε κάθε πτυχή της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.
Όλα αυτά πρέπει να συνεχίσουν να υλοποιούνται χωρίς αμφισβητήσεις, οι  ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις πρέπει να αξιοποιούνται με ποιότητα, αποτελεσματικότητα, με σαφή αναφορά στην ανάπτυξη και πάνω από όλα στον άνθρωπο, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με την αυξημένη ευρωπαϊκή δύναμη της χώρας μας, με την αυξημένη ευρωπαϊκή δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε ευρωπαϊκά, σχεδιάζουμε το μέλλον μας, δυναμώνουμε τη θέση μας στην Ευρώπη, για να είμαστε σε θέση να διεκδικήσουμε ακόμα περισσότερα.

Επιλέγουμε ισχυρή Ευρώπη, ψηφίζουμε Νέα Δημοκρατία, ώστε η χώρα να παραμείνει στον δρόμο της ανάπτυξης, της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, της παραγωγικότητας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας

*Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο eota που κυκλοφόρησε με την εφημερίδα Παραπολιτικά στις 11/5