Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η συντονισμένη δράση καθαρισμού και απομάκρυνσης προϊόντων κλαδέματος στον Δήμο Μεγαρέων, με κεντρικό σημείο το «Πράσινο Σημείο» στην Κινέτα. Εκεί συγκεντρώνεται συστηματικά υλικό από τον καθαρισμό οικοπέδων και κήπων, στο πλαίσιο των μέτρων για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων Παναγιώτης Μαργέτης, που επισκέφθηκε το σημείο μαζί με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Στέλιο Φρυγανά και την πρόεδρο της Κοινότητας Κινέτας Καλλιόπη Πιτσόλη, δήλωσε πως η ποσότητα του συγκεντρωμένου υλικού είναι τεράστια, όπως και η έκταση του Δήμου. «Το προσωπικό μας δίνει καθημερινά μάχη για να απομακρύνει τα υπολείμματα και να διασφαλίσει την ασφάλεια των πολιτών», τόνισε.

Η επιχείρηση υποστηρίζεται από την εταιρεία Geocycle, η οποία αναλαμβάνει τον θρυμματισμό και τη μεταφορά του υλικού προς αξιοποίηση. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε την εταιρεία αλλά και τους πολίτες για τη συνεργασία, υπογραμμίζοντας ότι όλοι μαζί συμβάλλουν σε ένα καθαρότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο e-ota.gr