Δήμος Αθηναίων: Το UCI Mobility & Bike City Forum 2026 για πρώτη φορά στην πόλη
Διαβάστε στο e-ota.gr
Σε παγκόσμιο κέντρο συζήτησης για τη βιώσιμη και ενεργό κινητικότητα θα μετατραπεί η Αθήνα στις 10 και 11 Μαΐου 2026, καθώς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το UCI Mobility & Bike City Forum 2026

Σε παγκόσμιο κέντρο συζήτησης για τη βιώσιμη και ενεργό κινητικότητα θα μετατραπεί η Αθήνα στις 10 και 11 Μαΐου 2026, καθώς θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά το UCI Mobility & Bike City Forum 2026 της Παγκόσμιας Ποδηλατικής Ένωσης (UCI). Το ετήσιο συνέδριο, που διοργανώνεται από το 2018, συγκεντρώνει εκπροσώπους πόλεων, εθνικών ποδηλατικών ομοσπονδιών, ειδικούς και φορείς που δραστηριοποιούνται στην προώθηση της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης.
Η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας αποτελεί αναγνώριση των πρωτοβουλιών του Δήμου Αθηναίων για την ενίσχυση της πράσινης μετάβασης και την προώθηση της ήπιας κινητικότητας στην πόλη. Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: «Η φιλοξενία του UCI Mobility & Bike City Forum 2026 στην Αθήνα αποτελεί μεγάλη τιμή και μοναδική ευκαιρία για να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας, που είναι μια πιο ανθρώπινη, βιώσιμη και προσβάσιμη πόλη για όλους. Σχεδιάζουμε τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων, την ανάπτυξη ασφαλών υποδομών και χώρων στάθμευσης ποδηλάτων, καθώς και την ομαλή ένταξη της μικροκινητικότητας στις γειτονιές μας.
Διαβάστε τη συνέχεια στο e-ota.gr