Η ΚΕΔΕ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης
Διαβάστε στο e-ota.gr
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών στη διαμόρφωση και υλοποίηση ευρωπαϊκών πολιτικών
Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Καφαντάρης, στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσε ο Ευρωβουλευτής, Γιώργος Αυτιάς.
ΚΕΔΕ: Τι ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας, Δημήτρης Καφαντάρης
Πιο αναλυτικά, ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕΔΕ ανέδειξε τον καθοριστικό ρόλο των Δήμων και των Περιφερειών στη διαμόρφωση και υλοποίηση των ευρωπαϊκών πολιτικών, επισημαίνοντας πως «καμία ευρωπαϊκή πολιτική δεν μπορεί να πετύχει χωρίς την ενεργή συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Ο Δ. Καφαντάρης, τόνισε ότι το νέο ΠΔΠ θα αποτελέσει τον στρατηγικό οδικό χάρτη της επόμενης δεκαετίας για την κοινωνική συνοχή, την πράσινη μετάβαση, την ανταγωνιστικότητα και την ανθεκτικότητα της Ευρώπης.
Υπογράμμισε επίσης, πως το ψήφισμα της Επιτροπής των Περιφερειών, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα και από το Συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, αναγνωρίζει ξεκάθαρα τους ΟΤΑ ως στρατηγικούς εταίρους, όχι απλώς ως δικαιούχους πόρων.
Διαβάστε περισσότερα στο e-ota.gr
En