«Σε καλή κατάσταση» βρίσκεται η καθαριότητα στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα υποστήριξε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων, Όλγα Δούρου. Στο περιθώριο της παρουσίας της στην 5η Attica Green Expo, η κυρία Δούρου μίλησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Απέναντι μικρόφωνα», με τους δημοσιογράφους Βασίλη Σκουρή και Σωτήρη Ξενάκη, χαρακτηρίζοντας «διαρκή αγώνα» τον τομέα της καθαριότητας στην Αθήνα. «Από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα έχουμε περισυλλέξει πάνω από 200.000 ογκώδη αντικείμενα, αυτό σημαίνει ότι όταν κάτι είναι καθημερινό και σε πολλά διαφορετικά σημεία, είναι εξαιρετικά εύκολο να δημιουργηθεί μια εικόνα η οποία θεωρώ ότι αδικεί τη συνολική προσπάθεια που κάνουν οι εργαζόμενοι της καθαριότητας», ανέφερε. 


Διαβάστε: 
Attica Green Expo 2026: Οι δήμοι αντιμέτωποι με τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής


Όλγα Δούρου: Στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας γίνεται αποκομιδή σκουπιδιών 6 με 8 φορές ημερησίως

Συνεχίζοντας, η κυρία Δούρου τόνισε πως παράγονται «πάρα πολλά σκουπίδια», κάνοντας ειδική αναφορά στο «εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας, όπου γίνεται αποκομιδή 6 με 8 φορές ημερησίως». Κάνουμε μια συνολική προσπάθεια και με τους υπόγειος κάδους- όπου μπορούν να μπουν-, οι οποίοι έχουν συμπιεστή και η αναλογία τους σε σχέση με τους κοινούς κάδους είναι 1 προς 6  και με τον τρόπο αυτόν γλιτώνουμε δρομολόγια.

Ακολούθως, η κυρία Δούρου παραδέχτηκε πως «ο στόλος των απορριμματοφόρων σίγουρα δεν είναι αρκετός. Για να καταλάβετε, ένα απορριμματοφόρο λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, αλλάζουν οι οδηγοί με τα κλειδιά πάνω, οπότε υπάρχει τεράστια φθορά. Αυτή τη στιγμή προχωράμε σε μια προμήθεια η οποία θα ολοκληρωθεί το ‘27 για να ενισχύσουμε τον στόλο, ταυτόχρονα παραλάβαμε γύρω στα 15 οχήματα στις αρχές του έτους, υπάρχει μια διαρκής προσπάθεια για τη βελτιστοποίησή του και ήδη βλέπουμε αποτελέσματα», συνέχισε.


Βελτιωμένη η κατάσταση στην Κυψέλη

Κλείνοντας, η κυρία Δούρου σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί στην Κυψέλη, αναφέροντας πως «δεν υπάρχει ο όγκος σκουπιδιών που υπήρχε. Όχι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά κάπως έχει βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι από τις περιοχές που έχει βελτίωση. Αυτή τη στιγμή περισσότερο στοχεύουμε στη βελτιστοποίηση σε περιοχές όπως οι Αμπελόκηποι, η Πανόρμου, το Γουδή, περιοχές που πρέπει να βρούμε τρόπους για να εξισορροπηθεί η κατάσταση», κατέληξε.