Το παιχνίδι, γενικά, προσθέτει χαρά στη ζωή, αλλά συγκεκριμένα το επιτραπέζιο παιχνίδι φέρνει μερικά μοναδικά οφέλη για την υγεία και τη βελτίωση της ζωής στη ζωή ενός ατόμου.

Τα παιδιά συχνά απολαμβάνουν να παίζουν παιχνίδια καθώς και να περνούν χρόνο με τους γονείς και τα αδέρφια τους. Ο συνδυασμός αυτών των δύο χόμπι μπορεί να είναι συναρπαστικός για ένα παιδί.

Υπάρχουν πολλά οφέλη από το επιτραπέζιο παιχνίδι για τα παιδιά, όπως η ενίσχυση των κοινωνικών δεξιοτήτων, η ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους, η ανάπτυξη λεπτών κινητικών δεξιοτήτων και ο συντονισμός χεριού-ματιού, η διδασκαλία της αναγνώρισης αριθμού, σχήματος, χρώματος και λέξεων και ενθάρρυνση της ευέλικτης σκέψης.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν επίσης στην αύξηση της προσοχής και της ικανότητας ενός ατόμου να επικεντρωθεί σε μια εργασία.

Τα επιτραπέζια παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να μάθουν σημαντικές κοινωνικές δεξιότητες όπως η αναμονή, η αλλαγή σειράς, η ανταλλαγή, το πώς να αντιμετωπίσουν την ήττα, η συζήτηση, η επίλυση προβλημάτων, ο συμβιβασμός, η συνεργασία και η ευελιξία. Αυτές οι δεξιότητες είναι σημαντικές στα παιδιά σχολικής ηλικίας, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται κατάλληλα σε κοινωνικές καταστάσεις τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού.

Ειδικά τώρα που πρώτα κρύα έχουν κάνει την εμφάνισή τους είναι η ιδανική εποχή να διοργανώσετε βραδιές με φίλους στο σπίτι παίζοντας μαζί με τα παιδιά σας επιτραπέζια παιχνίδια.

Εμείς επιλέξαμε τρία κλασικά επιτραπέζια παιχνίδια που αξίζει να έχετε στη συλλογή σας για ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Μονόπολη

Το κλασικό παιχνίδι που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές! Όλοι έχουμε, κάποια στιγμή στη ζωή μας, παίξει, διασκεδάσει και εκνευριστεί με κάποια εκδοχή αυτού του παιχνιδιού που βρήκαμε στο σπίτι ενός φίλου ή σε μία καφετέρια. Οι κανόνες είναι απλοί: κάθε παίκτης επιλέγει ένα πιόνι, παίρνει κάποια χρήματα από την τράπεζα και κάνει βόλτες στο ταμπλό αγοράζοντας περιουσίες, πληρώνοντας φόρους και πρόστιμα και κερδίζοντας χρήματα, μέχρι όλοι οι υπόλοιποι παίκτες να χρεωκοπήσουν.

Η νέα Monopoly διαθέτει νέα πιόνια για σούπερ παιχνίδι. Διάλεξε όποιο θες και ξεκίνα! Μόνο ένας νικητής υπάρχει σε αυτό το παιχνίδι.



Επιτραπέζιο Παιχνίδι Hasbro Monopoly με Νέα Πιόνια C1009

Θα Πεις Κι Ένα Τραγούδι

Ενα διασκεδαστικό παιχνίδι με πολύ τραγούδι! Βρες τραγούδια με τον στίχο που σου δίνεται και το κέφι ξεκινά!!! Πρέπει να τραγουδήσετε τουλάχιστον 6 στίχους από το τραγούδι.

Έπειτα τη σκυτάλη παίρνει η αντίπαλη ομάδα, η οποία πρέπει να τραγουδήσει κι αυτή τραγούδι για την ίδια λέξη. Συνεχίζεται αυτό εναλλάξ μέχρι να κολλήσει μία ομάδα. Η ομάδα που τραγούδησε τελευταία ρίχνει το ζάρι και προχωρά.

Σκοπός του παιχνιδιού είναι να φτάσει η ομάδα σου πιο γρήγορα στο τέλος του ταμπλό, στο μεγάλο φινάλε!



Επιτραπέζιο Παιχνίδι AS Games Θα Πεις Κι Ένα Τραγούδι

Κουνελάκι Χοπ! Χοπ!

Το κουνελάκι κάθεται στον λόφο του και προσέχει τα αγαπημένα του καρότα! Γύρισε τον τροχό για να μάθεις πόσα καρότα πρέπει να βγάλεις από το έδαφος χωρίς να σε καταλάβει το κουνελάκι. Πρόσεξε! Αν το τρομάξεις πηδάει στον αέρα και πρέπει να το πιάσεις για να κερδίσεις επιπλέον καρότα! Νικητής είναι ο παίκτης που θα μαζέψει τα περισσότερα καρότα στο τέλος του παιχνιδιού!

Το παιχνίδι κρατάει τα παιδιά σε ετοιμότητα καθ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθώς περιμένουν πότε το κουνελάκι θα πηδήξει ψηλά στον αέρα, αυξάνοντας ταυτόχρονα τον ενθουσιασμό και την αγωνία τους, ενώ παράλληλα, αναπτύσσει τα αντανακλαστικά τους και τον συντονισμό ματιού-χεριού.



Επιτραπέζιο Παιχνίδι As Company Κουνελάκι Χοπ! Χοπ! 20156 για 2+ Παίκτες 4+ Ετών

Και φυσικά στο SHOPFLIX.gr θα βρείτε τα παραπάνω και πολλά άλλα επιτραπέζια παιχνίδια για ατέλειωτες ώρες γέλιου και διασκέδασης.

Οποιο και να διαλέξετε θα φτάσει έγκαιρα στην πόρτα σας σε όποιο σημείο της Ελλάδας και αν βρίσκεστε. Και μην ξεχνάτε πως σε λίγες μέρες έρχεται στο SHOPFLIX η Black Friday με σούπερ προσφορές σε περισσότερα από 5 εκατ. προϊόντα.