Σε λίγες μέρες θα ανοίξει για το κοινό το εστιατόριο, μπιστρό και καφέ στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την διαχείριση του Σταύρου Θεοδωράκη και της Φωτεινής Παντζιά.

Μετά από προκήρυξη που βγήκε στη δημοσιότητα τον περασμένο Φεβρουάριο, Σταύρος Θεοδωράκης και Φωτεινή Παντζιά κέρδισαν τον διαγωνισμό και ανέλαβαν την αναγέννηση του χώρου.

Μέχρι στιγμής, ειδικά παραβάν και μεγάλες επιφάνειες χαρτιών καλύπτουν την οπτική πρόσβαση στον χώρο όπου βρίσκεται από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του ΚΠΙΣΝ το Αgora Bistrot.

Το Agora Bistro στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) είναι ένα φιλόξενο meeting point, ένας χώρος ιδανικός για κάθε ώρα. Βρίσκεται σε ένα μοναδικό κόμβο πολιτισμού, στο σημείο που συναντώνται η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Ζητούμενο για τους κ.κ Θεοδωράκη και Παντζιά είναι να δημιουργήσουν έναν χώρο όχι μόνο γαστρονομικά άξιο αλλά κυρίως ένα στέκι με θέα και… κοινό. Ένα ακόμα βασικό ζητούμενο είναι να προσφερθεί μια ενδιαφέρουσα εμπειρία εστίασης στο ευρύ κοινό που κατακλύζει το ΚΠΙΣΝ για αυτό μαζί τους σε αυτό το νέο εγχείρημα τους θα βρίσκεται στη θέση του σεφ ο Κώστας Τσίγκας, επικεφαλής του Pere Ubu.

Το εστιατόριο - καφέ αναμένεται να ανοίξει επισήμως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο. Φυσικά το στοίχημα που έχει να κερδίσει είναι υψηλό, αφού ως σήμερα, το μπιστρό δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα ιδιαίτερο στίγμα καθώς το γαστρονομικό κομμάτι δεν είχε επιτευχθεί με τις προδιαγραφές που θα περίμενε κανείς ώστε να γίνει χώρος αναφοράς και συνάντησης.