Δεν υπάρχει τίποτα πιο γλυκό από αυτές τις μικροσκοπικές πάνες για νεογέννητα. Μοιάζουν σαν να είναι φτιαγμένες για κούκλες. Αλλά αν έχετε αναρωτηθεί «Πόσες πάνες xρειάζεται το νεογέννητό μου;», να ξέρετε ότι δεν υπάρχει οριστική απάντηση. Είναι λίγο στοίχημα.

Λοιπόν πάρτε χαρτί και μολύβι και ελάτε να κάνουμε έναν υπολογισμό.

Ένα νεογέννητο μπορεί να χρησιμοποιεί έως και 10 πάνες την ημέρα ή περίπου 70 την εβδομάδα.

Το δικό σας μωρό μπορεί να χρειάζεται περισσότερες ή λιγότερες. Για να είστε σίγουροι υπολογίστε έως και 70 πάνες την εβδομάδα, δηλαδή 280 πάνες για νεογέννητο τον πρώτο μήνα του μωρού σας. Περίπου 3 κουτιά εάν αγοράζετε πακέτα με περίπου 100 πάνες.

Και κατά τους πρώτους τρεις μήνες (το στάδιο του νεογέννητου), τα μωρά μπορεί να χρειαστούν περίπου 700 πάνες.

Τα καλά νέα; Η κύστη ενός μωρού μεγαλώνει με την ηλικία, επομένως θα αλλάζετε λιγότερες πάνες καθώς μεγαλώνουν — σκεφτείτε 5 έως 6 πάνες την ημέρα μετά την ηλικία των έξι μηνών.

Κατά μέσο όρο λοιπόν το πρώτο έτος της ζωής του θα χρειαστεί 2.200 πάνες.

Και αν ήδη το κομπιουτεράκι σας έχει πάρει φωτιά αυτό που χρειάζεστε είναι ένα καλό στοκάρισμα σε πάνες. Αλλωστε όπως ήδη διαβάσατε με τόσες πάνες που θα χρειαστεί το νεογέννητο σας είναι σίγουρο ότι δεν θα πάνε χαμένες οι πάνες που θα αγοράσετε.

Ας δούμε όμως γιατί θα πρέπει να στοκάρετε πάνες αυτή την περίοδο.

Πρώτον: Μια πολύ καλή επιλογή είναι να αναζητήσετε πάνες σε πολυ-συσκευασίες τις οποίες θα βρείτε σε προσφορά και φυσικά δεν θα έχετε το άγχος μη τυχόν και ξεμείνατε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε πριν κάνετε τις αγορές σας είναι το μέγεθος της πάνας. Και αυτό διότι υπάρχουν διαφορετικά μεγέθη πανών ανάλογα με την ηλικία και το βάρος των μωρών.

Δεύτερον: Να θυμάστε ότι σε κάθε στάδιο ανάπτυξης το μωρό έχει διαφορετικές ανάγκες για αυτό ακριβώς στα πακέτα αναγράφεται ενδεικτικά το βάρος του μωρού.

Κάντε τις δοκιμές σας στα μεγέθη και τις μάρκες και θυμηθείτε πως αν το παιδί βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγέθη και δε βρίσκετε λύση, σε λίγες εβδομάδες το πρόβλημα θα έχει λυθεί.

Τρίτον: Το ξέρατε ότι υπάρχουν και πάνες ειδικά για τις νύχτες; Ανάμεσα λοιπόν σε αυτές που θα πάρετε, προμηθευτείτε πάνες νυκτός. Χάρη στον ενισχυμένο πυρήνα που απορροφά την υγρασία στη στιγμή, το μωρό σας θα έχει έως και 12 ώρες προστασία από τις διαρροές.

Τέταρτον και σημαντικότερο: Φυσικά δεν χρειάζεται να ψάχνετε, γιατί όλες τις πάνες θα τις βρείτε σε προσφορά και σε πολυ-συσκευασίες στο SHOPFLIX.gr για να κάνετε τον προγραμματισμό σας.

Ειδικά τώρα που το αγαπημένο μας marketplace έφερε νωρίτερα την Black Friday θα βρείτε όλες τις πάνες σε απίστευτες προσφορές.