Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, με την τεχνολογία να διαμορφώνει αποφασιστικά την καθημερινότητά μας, η ψηφιακή μετάβαση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων κάθε κλάδου. Για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας ψηφιακής εποχής, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρειάζονται ευέλικτες λύσεις συνδεσιμότητας, που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, επιδεικνύοντας την απαιτούμενη προσαρμοστικότητα στις συνεχείς αλλαγές της αγοράς.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, η COSMOTE φέρνει την υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business, μια νέα, ολοκληρωμένη λύση συνδεσιμότητας, που ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και συμβάλλει στον ψηφιακό τους μετασχηματισμό.

Οι παραδοσιακές υπηρεσίες και τα δίκτυα συμπληρώνονται με μια ενιαία πλατφόρμα στο cloud, στην υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business, η οποία παρέχει υψηλό επίπεδο ασφάλειας, έλεγχο των εταιρικών εφαρμογών και ταυτόχρονη σύνδεση πολλών εταιρικών σημείων.

Η νέα αυτή υπηρεσία επιτρέπει την εύκολη διαχείριση της κίνησης των δεδομένων, των εφαρμογών και συσκευών, ενώ δίνει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται εύκολα και εξ αποστάσεως το δίκτυό τους, καθώς και να το διαμορφώνουν ή και να το επεκτείνουν με ασφάλεια, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, η διαχείριση και ο έλεγχος του δικτύου γίνεται κεντρικά, μέσω cloud dashboard, που παραμετροποιείται εύκολα, ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης. Με αυτόν τον τρόπο, οι χρήστες έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε εσωτερικές και εταιρικές εφαρμογές μέσω cloud και Internet, με απόλυτη ασφάλεια, χάρη στην κρυπτογράφηση της κίνησης μεταξύ σημείων παρουσίας. «Για την COSMOTE ο ψηφιακός μετασχηματισμός των επιχειρήσεων αποτελεί προτεραιότητα, καθώς συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξή τους. Η νέα υπηρεσία COSMOTΕ SD WAN Business απαντά αποτελεσματικά στις σύγχρονες ανάγκες συνδεσιμότητας κάθε μικρομεσαίας επιχείρησης, με ευκολία, αξιοπιστία και ασφάλεια. Θα συνεχίσουμε να σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητά τους και να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στους πελάτες τους», δήλωσε ο Διευθυντής Β2Β Marketing, CRM & Channel Management Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας, με αφορμή τη νέα υπηρεσία της COSMOTE. Επιπλέον, με την αξιοποίηση συνδυασμών τεχνολογιών διασύνδεσης σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (ΜPLS, Broadband Internet και LTE) στη νέα αυτή υπηρεσία, η κατανομή των resources των δικτύων δρομολογείται αυτόματα με τον καλύτερο, κατά περίπτωση, τρόπο, χωρίς καθυστερήσεις, επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη απόδοση και εξοικονόμηση κόστους. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία διατίθεται με τον απαραίτητο software και hardware εξοπλισμό της Cisco (Cisco Meraki Platform Dashboard, Meraki Appliances), σε τρία προγράμματα, κατάλληλα σχεδιασμένα να εξυπηρετήσουν την κίνηση σε κάθε σημείο παρουσίας της επιχείρησης, και μπορεί να αξιοποιηθεί ανεξαρτήτως παρόχου, δίνοντας ένα επιπλέον κίνητρο στις επιχειρήσεις να την επιλέξουν. Η COSMOTE παραμένει σταθερά στο πλευρό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών στον δρόμο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Προσφέροντας τεχνολογικά προηγμένες υπηρεσίες και λύσεις για την ισότιμη συμμετοχή τους στις απαιτήσεις της σύγχρονης ψηφιακής κοινωνίας, συμβάλλει στη βιωσιμότητα και την ανάπτυξή τους, φροντίζοντας για την αδιάκοπη λειτουργία τους, ακόμα και στο πιο απαιτητικό περιβάλλον.

*Δημοσιεύτηκε στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ στις 4/12